Welcome to ateydoonas.blogspot.com

Thursday, November 17, 2011

hati bila cinta

Assalammualaikum...

Kadang-kadang bila kita benci, menyampah, berlagak dengan seseorang..mesti kita memang kategori tak  suka la kan?tapi, bila si dia cuba 'tackle' dengan cara yg kita sendiri tak sedar..tu yang sebenanya buat kita rindu..betul, ni tak tipu nye..I think you all pun pernah rasa kan?hehe..

Siapa dia yang sudah berjaya membuka pintu hati ini:

YES,him!whose him?I tak nak mention lebih2..sebab I tak nak la orang kate menggelabah kan?hahaha..satu jer yang buat I tertarik dengan dia..ape?sebab mulut dia LASER..haha..mesti pelik kan?i mean LASER ngan cara yang peling lembut..dia menegur dengan cara paling selesa..I tak pernah terfikir tok ada hati ngan dia..tp, bila I dah kenal dia lama2..LELAKI itu sangat berjaya mencuri hati I..I mula tok kenal sape dia..

Kenapa dia?

Sebab dia bukan macam LELAKI yang I kenal dulu-dulu..kalau mcm kawan-kawan cakap..PAKEJ babe klu nak buat HUSBAND!haha..this is TRUE, actually..hehe..dia bg I semangat and selalu cakap jangan mengalah dengan life ni..ALLAH sedang menguji kita..semua orang ada kelebihan..tp, jangan terlalu BERBANGGA dan MERENDAH..tu yang mahal tentang dia..kat situ hati mula terusik dengan cara layanan dia..Tapi,

Setelah diketahui...

ermmm..ni yang rase luluh jiwa ni..he's taken by her..tu yang buat I rase sangat sedih..I try kuatkan diri ni tok menafikan perasaan I..Tapi, makin I try, makin susah nak dilupakan..wow! I paling tak suka perasaan tu datang...sebab??bila datang ia sangat buat I berfikir..sayang?ermm..I jer yang boleh jawab..lagi sedih, bila dia akan BERKAHWIN tak lama lagi..dekat situ 100% hati sangat luluh..dan 100% jugak I langsung berpaling dari dia..

Tapi...

Bila fikir balik, ALLAH temukan I ngan dia ada sebabnya..mungkin DIA suh I jangan terlalu judge LELAKI tak semuanye x baik..sebab tu dia hadir tanpa diduga dan perasaan yg hadir ni jugak hadir tanpa I pinta..

En. Diminati,

I minta maaf sebab I ada perasaan dengan you..I tak tau la you sedar or tak yg selama ni, I ada perasaan tu..I cuba kawal, tapi I berjaya hanya untuk sekejap..I tau you mcm ne..family you,background you..I cuma harap you izinkan I tok I sayang you dalam diam..cinta tu tak semstinya memiliki..dan sekiranya ia dimiliki I orang paling bahagia..I hanya mampu doakan yang terbaik untuk you..semoga you tak tersalah PILIH orang..doakan kebahagiaan I dan semoga kita dapat berjumpa antara sengaja atau tak sengaja..I sayang you sangat2..













No comments:

Post a Comment