Welcome to ateydoonas.blogspot.com

Monday, December 19, 2011

haPPY biRThday!

Assalammualaikum...
 
Hyep! sorry la , mmg dah lama x buat entry baru..haha..bz la kawan2..
banyak benda kena buat..BEKERJAYA la sangat kan? hahaha.. actually, dah lama nak buat title ni..tp, baru ada masa..

I just nak wish..HAPPY BIRTHDAY En. Diminati..I dah wish kat fon you.. I rasa you tak tahu..sorry sebab I ada perasaan ni.. I cuba jauhkan tapi, ALLAH jer yang tau..

I harap you selalu buat keputusan yang betul.. I sayang you sebab sikap you yang sangt ambil berat.. Maybe perkenalan ni silap sebab tertimbulnya perasaan lebih dari seorang kawan..Pray for you.

Wednesday, November 30, 2011

hati kejam atau hati dendam?

Assalammualaikum..

Sihat tak semua? Ermm..dulu kalau muqaddimah entry jer, hai la, hello la and macam2 la..Tapi, skang ni tak dah.. Assalammualaikum..Ia mengingatkan I pada seseorang.. dia kata, jangan la cakap hello atau hye..cuba bagi salam, kan orang islam? Wow!rindu dia sebenarnya!si awan biru!arghhh...

Ermmm..tau tak ari ahad hari tu, I rasa Allah tunjukkan segala2nya dekat I. Mungkin sebelum ni, I berbelah bagi, tapi disebabkan doa itu, I rasa itu yang DIA tunjukkan kat I..Apa yang I harapkan, itu la kali terkahir I akan menangis disebabkan lelaki.

I tahu, mesti ada followers yang pikir I ni minta simpati tulis kat blog macam ni..tapi, I tak kisah, ni I punya BLOG! lagipun, mulut orang and apa yang orang fikir, kita tak boleh halang. Kita jer yang rase pahit manisnya. Betul tak? Thanks jugak to all yang sudi support I.. Sowie kalau ada blog yang tak sempat follow..sgt bz skang ni!huh..


hati kejam atau hati dendam? which one?


Nak tahu kenapa? sebab lepas ni apa yang jadi I akan kejamkan hati I untuk tak menerima mana2 lelaki!haha..(dah memang tak ada laki nak kat kau pun ieka!)gemuk kan?hahaha...it's okay..tu memang azam..laki skang ni, tak boleh nak diagak..I tak minta yang perfect, cuma sudi menerima seadanya sudah la kan?kalau rasa nak bahas isu cantik or tak, gemuk or kurus..so, tak payah buat laki la macam tu..nampak sgt dah tua nanti, ermm..malas nak cakap..memang tak semua laki jahat..tapi, macam I cakap..I akan pertahankan hati yang kejam tok menerima kehadiran lelaki..haha..bunyi mcm poyo kan? suka hati korang la nak cakap apa! tapi, kalau Allah dah berkehendak lain, kalau ada jodoh, pasti la dengan lelaki jugak kan?ermmm..cuma, buat masa sekarang ni, belum ada rasa lagi and cukup2 la orang tak IKHLAS jer yang datang..penat sangat dah!

hati dendam?


I tak nak ajar diri I menjadi yang pendendam..sebab ia sgt bahaya!sebab kalau kita berdendam, kita sendri yng sakit..biarlah terluka mcm mane pun tapi kita hanya doakan orang yg kita tak suka tu, ke arah kebaikan. Bila hati kita berdendam, fizikal luaran paling ketara nampak!makeup la macm mana pun, tapi kalau hati dah setting benda tak baik, yang keluar pun tak baik jugak la..hati dendam ni sgt tak baik okay?so sama2 la kita jauhkan..kalau kita tak tolong diri kita, sapa lagi kan? just simple, buat hal yang menggembirakan hati!dekatkan diri dengan Allah..Allah tahu apa yang kita fikirkan. Doa adalah penghubung antara hambanya dengan penciptanya..Rajin2 baca quran..


p/s: sempena Maal Hijrah yang baru jer lepas ni, sama2 la kita buat perhijrahan baru dalam hidup..Mana yang terkurang, kita tambahkan..minta la ampun daripada Allah, sebab DIA maha pengampun.


Monday, November 21, 2011

inventori di bilik INFERTILITI at HOSPITAL TENGKU AMPUAN RAHIMAH,KLANG

Assalammualaikum..
Hello..
Selamat Sejahtera..
Salam 1 Malaysia..

Hahaha..banyak betul kan? bila tengok entry kali ni, you all rasa menarik tak? haha..jangan fikir lain sangat. Actually, semalam 21/11/11 I kena buat inventori dekat dua tempat. 1 tempat dekat Ground Floor,ACC..satu lagi dekat 2nd Floor, ACC..apa yang menarik sangat pergi dekat Infertiliti. Dulu masa sekolah. ingat Infertiliti tu apa. Bila dah kerja ni, kerja pulak dekat hospital, terlalu banyak bahasa SAINTIFIK yang digunakan. Tapi, Infertiliti tu sepatutnya dah tahu la kan. Disebabkan faktor umur yang tak berapa nak tua ni, I tak ingat istilah tu. Bila I dah check PC kat situ, ade staff nurse dalam tu..Tengah2 check, I tanya la nurse tu:

aku: nurse, ni bilik apa yer sebenarnya?
nurse: ooo..ni bilik infertiliti..bilik untuk pemeriksaan air 'tut'...
kiranya kita panggil I.U.I..
aku: ooo..macam tu ker?
nurse: meh sini nurse tunjukkan kat awak sperm..
aku: sepanjang 21thn hidup ni,first time tngok sperm yang real pakai TELESKOP!
aku: nurse, yang bergerak2 tu ker?
nurse: yer..itu la spermnya..
aku: banyaknya..
nurse: memang banyak, mana yang kuat, itulah yang jadi nanti..

dalam hati, I terfikir, sperm yang banyak tu, dia berenang-renang untuk masuk dan jadi manusia. Bentuk yang macam berudu,kecik, dan akhirnya menjadi manusia. Betapa hebatnya kuasa Allah. Tapi, kenapa ada orang yang sanggup buang anak hanya untuk memuaskan nafsu serakah? Tak terfikir ker, orang yang tak ada anak, sanggup datang hospital nak buat benda ni nak tahu sama ada boleh dapat anak atau tak. Tapi, subhanallah. I harap kita sebagai manusia, hamba Allah, kena selalu sedar bahawa Allah jadikan kita dkt muka bumi ni besebab. Kita lahir dkt bumi ni, untuk menmbahkan pahala bukan dosa. 

Renung2kan dan selamat beramal..

Saturday, November 19, 2011

kemunculan Novel pertama!

Assalammualaikum..

Hye korang, busy ker? I rase, dah lama x follow blog korang..sorry okay..sangat busy skrang ni..hehe..hope, guys sehat saje okay?hehe..

bila tengok title, ada rase I ni poyo tak? hehe..up to you nak cakap I apa..Tapi, I nak bagi tau, yg I skang tengah bertungkus lumus siapkan I punya Novel yang pertama!wow!bunyi macam hot jer kan?hehehe..I dah start buat, now hampir siap BAB 2..cuma, tajuk sangat2 confius..banyak yang bersesuaian, dats y I konfius nak bagi tajuk ape..huhu..

Thank you to my friend,"L" sebab dia la membe yang sggp layan imaginasi I yang melampau2 tu..hahaha..syg, I tak dapat tajuk lagi ni..help me! and her akan jadi orang pertama yang akan baca novel I! I love you..

Okay korang, kalau dah siap, I akan inform you all okay..mmuahaha...support me..

Thursday, November 17, 2011

hati bila cinta

Assalammualaikum...

Kadang-kadang bila kita benci, menyampah, berlagak dengan seseorang..mesti kita memang kategori tak  suka la kan?tapi, bila si dia cuba 'tackle' dengan cara yg kita sendiri tak sedar..tu yang sebenanya buat kita rindu..betul, ni tak tipu nye..I think you all pun pernah rasa kan?hehe..

Siapa dia yang sudah berjaya membuka pintu hati ini:

YES,him!whose him?I tak nak mention lebih2..sebab I tak nak la orang kate menggelabah kan?hahaha..satu jer yang buat I tertarik dengan dia..ape?sebab mulut dia LASER..haha..mesti pelik kan?i mean LASER ngan cara yang peling lembut..dia menegur dengan cara paling selesa..I tak pernah terfikir tok ada hati ngan dia..tp, bila I dah kenal dia lama2..LELAKI itu sangat berjaya mencuri hati I..I mula tok kenal sape dia..

Kenapa dia?

Sebab dia bukan macam LELAKI yang I kenal dulu-dulu..kalau mcm kawan-kawan cakap..PAKEJ babe klu nak buat HUSBAND!haha..this is TRUE, actually..hehe..dia bg I semangat and selalu cakap jangan mengalah dengan life ni..ALLAH sedang menguji kita..semua orang ada kelebihan..tp, jangan terlalu BERBANGGA dan MERENDAH..tu yang mahal tentang dia..kat situ hati mula terusik dengan cara layanan dia..Tapi,

Setelah diketahui...

ermmm..ni yang rase luluh jiwa ni..he's taken by her..tu yang buat I rase sangat sedih..I try kuatkan diri ni tok menafikan perasaan I..Tapi, makin I try, makin susah nak dilupakan..wow! I paling tak suka perasaan tu datang...sebab??bila datang ia sangat buat I berfikir..sayang?ermm..I jer yang boleh jawab..lagi sedih, bila dia akan BERKAHWIN tak lama lagi..dekat situ 100% hati sangat luluh..dan 100% jugak I langsung berpaling dari dia..

Tapi...

Bila fikir balik, ALLAH temukan I ngan dia ada sebabnya..mungkin DIA suh I jangan terlalu judge LELAKI tak semuanye x baik..sebab tu dia hadir tanpa diduga dan perasaan yg hadir ni jugak hadir tanpa I pinta..

En. Diminati,

I minta maaf sebab I ada perasaan dengan you..I tak tau la you sedar or tak yg selama ni, I ada perasaan tu..I cuba kawal, tapi I berjaya hanya untuk sekejap..I tau you mcm ne..family you,background you..I cuma harap you izinkan I tok I sayang you dalam diam..cinta tu tak semstinya memiliki..dan sekiranya ia dimiliki I orang paling bahagia..I hanya mampu doakan yang terbaik untuk you..semoga you tak tersalah PILIH orang..doakan kebahagiaan I dan semoga kita dapat berjumpa antara sengaja atau tak sengaja..I sayang you sangat2..













Monday, November 14, 2011

harap esok lebih baik dan hari ini berharap air mata yg terakhir

salam..

hye korg..wat pe?sehat x?moge sehat2 aje okay?beberapa jam yg lepas, ade bad news for me..ape?haha..i think, ALLAH memberikan i petunjuk tok sentiasa berhati2..i x tau nape, ari ni 14/11/2011(isnin) tergerak tok i tnye my fren pasal dat boy..huh..dan segale2 nye terjawab dan sekali lagi, tiada maaf bagimu..words yg sgt mengecewakan!dan semoga ALLAH membrikan org itu petunjuk dan semoga dia masih lagi ade IMAN..ALLAH maha adil..please remind him, yang dia kena selalu tau ALLAH memerhati apa yg die lakuka,fikirkan, katakan dan segala yg tersenbunyi..semoga air mata ini, ialah yg terakhir dan tk kan jatuh lgi tok hamba ALLAH itu..
doakan yg terbaik untuk I..I perlukan support dari kamu semua..

thank you..

Saturday, November 5, 2011

bulan depan setahun SINGLE!

hye ALL!
salam...

i baru perasan dah lame x update blog..sangat lame okay!huh..bukan ape, since my lappy buat hal..so, x de mood nk berBLOG!x feel berBLOG pki lappy org..seriously!mmg x best..hehe..lg pun, mmg sgt busy time tu..maklum la nk present LI ag, report ag..alhamdulillah..skang ni baru ade time nk blog semula..cerita baru?tersangatla byk kan..x sempat nk share jer..nk bagi tau ni..officially i dah abis study!best sgt!alhamdulillah..dh dapat keje pun..kat tempat praktikal i jugak..tp, tu kontrak la..tp, bg i x kesa la..yg pntg experience!tu mmg x ley nk dinafikan ag!huh...
berbalik pade topik i ni..msti ade yg pelik an, ala baru setahun single dah kecoh..bukan nk kecoh, tp nk bagi tau cni, yg i BUKANLAH kaum perempuan yg LEMAH tanpa LELAKI!wah?berbisa sungguh ayat kau, atikah!hahaha..its okay..bukan ape..just nk bagi semangat kat gurl2 kat lua tu..jgn rase SUNYI sangat bila tak ada BF..okay?just think positive yg you all sume akan jumpa jodoh suatu hari nanti..
mmg x dinafikan la kan..dlam setahun ni mcm2 dugaan..ade jugak try ngan DEAR ni..mmg kitorg kenal dh lame..tp, bila try tok lebih dri tu..mcm dugaan lak..especially mama dia..oh no!so, i think, better i single..sbb tu free for me..just simple..but kitorg still kawan..cuma i kena lebih berhati2 sbb takut terluka..dats y i x mengarap sgt..klu la kita plan sebaik2 nye pun..tp, kalau ALLAH x restu. mmg x kan ke mana..percayelah..ALLAH lebeh mengetahui segala2 nya..
so, hanya mampu berdoa dan semoga ALLAH pertemukan jodoh kita..

amin..

Tuesday, September 13, 2011

bila praktikal nak abis dah..

salam semua..

hye all..sehat tak?sowie la dh lame x update blog..x de idea n agk busy la raye2 ni kan?huhu..okay korg,mane2 yang kenal i or dikenali sbg ieka dona,tyka ruslan,atikah,ieka n mcm2 la name..please,come to my family openhouse on this Saturday 17/9/2011..sume dialu2kan dtg okay..semoge dgn kedtgn korg,dpt memeriahkan suasane..
now,nk cter la..i dh nk abes praktikal dh tau..bulan depan 21/10/2011 i dh abes..sonoknye..x sba sgt nk keje n after1 or 2 years i nk further my study again..wow!insya'allah..klu diizinkan olehNYA..pray for me all!
best ker nk abes dah?ermmm..ntah la..nnt,i rindu kat staff2 sini n kwn2..huhu..byk la bd baru dpt kat sini..huh..semoge dgn pengalamn yang ade ni,dpt i implement kan waktu kerja nnti..

okay la..nnt,update lagi okay?bye..

 



Monday, September 5, 2011

penghujung cintaku

Salam semuanya..
hye all..sehat tak?ermmm..sume ngah sibuk entry raye tp i belum lagi..sbb i nk share lagu ni ngan you all yg tengah bercinta,dh kahwin,on the way bercinta n yg tak bercinta mcm i pon ley jer dga..lagu ni best sgt..actually,i baru dengar..sgt best!melodi die rase indah bangat!x percaye korg ley dengar okay?jom kite tengok lirik dia kat bawah ni..


Penghujung cintaku by pasha ungu feat adelia

berakhir sudah pencarian cintaku
jiwa ini tak lagi sepi, hati ini tlah ada yang miliki
tiba diriku di penghujung mencari cinta
diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri

aku akan menikahimu, aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu

ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
tiba diriku di penghujung mencari cinta
hati ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri

aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu (kepadamu)
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

wooo aku akan menikahimu, oh aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
nananana nananana nananana nananana
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
seumur hidupmu [4x]


Sunday, August 28, 2011

hikmah ramadhan..alhamdulillah..

assalammualaikum..

salam semua..sehat x?hopefully,sehat okay?dah hari ke 28 kite berpuase..dlam 1/2 jam lagi,kite akan masuk 29 hari berpuase dan insyaallah tu adelah hari puase yang terkahir sebelum hari raye pade 30 aribulan..cepat je kan?mcm x caye..msti semue tgah sibuk wat preparation raye..hehe..bese la tuh..shopping last mnt..adt la..

alhamdulillah..puasa kali ni sgt bermakne tuk i..nak tau sebab ape?sebab i dapt berbuka ngan my family dri ari pertame smpilah terakhir..alhamdulillah juge sbb 1 family ade..ni la yg i arapkan..puase thn ni x mcm thn lepas,x penuh la..tp,yg best nye 3 ari jer kne gnti pose sbb ari ke 27 i x pose dh..hehe..best best..

tuk pose kali ni jugak,alhamdulillah..ALLAH berkehendak untuk memberikan yg terbaik untuk diri ini..i'm change!alhamdulillah sgt2..semoge ape yg x elok dulu,tidk diulangi..dan ALLAH memakbulkan doa ini tuk sentiasa diri ini berubah mnjadi yg terbaik..mungkin berkat doa mak n ayah,akhirnya petunjuk itu sampai ke pintu hati ini..alhamdulillah..walaupun tak la terlalu baek,tapi itu la manusia..sentiasa berubah ke arah kebaikan..

i arap bulan pose thn depan i akn dapt same2 menikmati bulan ramadhan lagi..mungkin kali ni x dpt mlm lailaltul qadar tu..moge thn2 akan dtg dengan izin dari-NYA..insyaallah..

to all bloggers, selamat hari raye aidilfitri..maaf zahir dan batin..
anggaplah ramadhan kali ni adalah ramadhan yang terkahir kerana kita tidak tahu bilakah kita akan hidup dan mati..semoge kite akn mndpat rahmat n petunjuk dari ALLAH..insyaallah..

Saturday, August 20, 2011

agak-agak ade lagi tak DUET RAYA tuk saye?

assalammualikum..

hye babes!sehat x?hope okay saje yer?mcm ne preparation raye?settle dah?huhu..hope sumenye bjalan ngan lancar..shopping dah?org kat malaysia ni,slagi belum smpi time satu bd tu,slagi tu la shopping an?tu namenye duet dh byk sgt..hehe..btul x?nak2 kat area kl..x yah ckp la..penuh jer org an?hehe..
sibuk2 nk raye ni an?ttbe i terfikir..agak2 ade lagi tak duet raye tok saye ni?to my bro,kakak n kakak ipa..jgn malu2 tuk bagi saye duet itu okay?haha..i want your money!haha..bukan ape,smntare nk tggu i abes LI n dpt keje an..support2 la ckit..hehe...to my abah en.ruslan..thanz sebab share your bonus and give me!haha..wow!duet2..hehe..thank you once again..
ok la dear..update later okay?

bye..

Sunday, August 14, 2011

shah alam ke kuala Terengganu..

assalammualaikum..

hyep!now,dh ari ke 14 berpuasa..cepat an mase berlalu?ermmm..nak buat mcm ne?sekarang ni,kite yg kne kejar mase..sbb mase terlalu pntas skang..okay, ermm..finally, my sis dpt tukar ke kuala terengganu..sedih?mesti la..pas je i tau my sis dpt tukar, mmg la happy untk die..sbb die dh dekat ngan suami die..tp, sian kat mak..mase i bg tau my mom, die nangis tau..i pon nangis..my sis ckp, mmg la happy dpt tukar, at the same time, sedig jugak sbb kne tgglkan mak..uwaaaa...ermmm..now, tanggungjawab i sbg anak, semakin berat..bukan la ape pun, tp i kne selalu bersedia hadapi segala2nye..selain drpd abg n family, i yg pling dekt ngan mak n abah..so, i kne semakin matang dlm mnjlani khidupan ni..ermm..pas ni, berkurg la ahli dlm family ni..wahhh..sedihnye..sebak rase hati..pape pun, semoge my sis bahagia & x lupa kitorg kat cni..kami sume akn rindu bangat same kamoo..

update later okay?
selamat menjalani ibadah puasa..

Friday, August 12, 2011

orang yang SANGAT tak paham BAHASA!

assalammualaikum..

hye anda2?sehat x?hehe..thank you for coming on this blog..huhu..i nak story ar ckit ni kan..2ari lepas, i diganggu oleh manusia yang sgt x phm bahase!dlm atey ni,ALLAH jer yg tau betape menyampahnya dgn manusia ni..bukan 1 no jer tau..2,3 no naek..mmg sgt skt atey!yg sgt klakarnya, i think die org yg same..tp, gune byk no..konon2nye bajet i ley CAIR la!x sesenang itu okay!i mmg x lyn la..dh x lyn, sbuk pulak call..bukan 1 no je call..tiga2 no tu call tau tak?klu you all kat tnpt i,ape you rase?mcm nk belasah ke kan org tu?siriously, i mmg menyampah..lpas tu, dok push2 i nk kenal la,pas tu pakse i bls mess..hey!tolong la!egat i budak2 ker?tak mati la x dpt kenal org macm tu pon!bile die dh bengang sbb i x lyn, semalam die call..i geram i angkat..you tau i ckp ape?
i : kau nak ckp ngan sape?
manusia : nk ckp dgn awk la..kot2 ade jodoh kite..
i : kau tau tak kau slh no?
dengan slumber i terus letak..bukan la bajet lawa ker hot ker..tp,sebab mmg i x suke..before ni, ckp baek2 pon, x trime..so, mmg kena la..bengang tau..now, rase mcm nk tukar no, nk buang segla kengn2 yg pht and nk bukak buku baru..much better kan?
ok guys, update later okay?
daaa~

Tuesday, August 9, 2011

facts: saye PANDAI lagi pakai tudg BAWAL!

salam semuanya..

hye babes!sehat tak?huishhh..siyesly, i semakin busy..kadg2, balek keje..dah penat and x on9 sgt pon..adoii..tu yg jarang update tuh..to all yg follow my blog..thank you okay..sgt2 dihargai okay..now, i nak cte la..i dah jarang sgt pki tudg bawal..always selendang sbb die simple and senang..just lilit2, and siap..best la..klu mcm tudg, agk leceh..pas tu,i pki spect pulak..lens?ade, takt nk pki..tkt mate merah..ermm..tp, isnin ari tu, i try pki tudg bawal..alhamdulillah..i pandai lagi pakai..setting baek nye..naseb baek x senget2..adoii..time tu, x pki spec..i ni, x suke lau pki spec ngan tdg bawal,kang kembang tudg tu..so, i decide pki lens..ermm..smpi dlm tgh ari tu, mate merah..tp,pas i letak eyemo, die dah kmbali okay..ramai jugak yg ckp i len..mcm boleh menyamarkan?hehe..
pape pon, i nk ckp, i pandai lagi pki tudg bawal, so pas ni boleh la pki selendang and tdg bawal selalu..hehehe..




Friday, August 5, 2011

puasa & Raya yg SIngLe again

salam..

hye semua..mcm mane puasa?alhamdulillah..dah 6 hari kite berpuasa.cepat jer kan?dh masuk mggu ke-2 kita puasa..mase sgt cepat skang ni..pas ni, syawal bakal menjelma..huh..msti dh sbok shopping raye kan?kasut, baju, shawl/tudung, mcm2 lg la..klu bole sume nk baru..huhu..
this year, i'm back to single again..haha..tp, before ni pun, ade bf pun bukan ley raye same2 pun..same jer mcm single..kadg2 bile ade bf, nk jugak raye same2 ngan die, g uma kwn2 an?ni tak, kwn2 die pun x suke i an? so, redha saje okay..al maklum la, kwn2 TERBAIK sgt la tuh..huhu..its okay..i dah biase..to all of you, mane yg dh kawen, tunang, berbf..jage la ur relationship baek2 okay..doa byk2 mntak berkekalan smpai bila..hingga hujung nyawa..insya'ALLAH..
dh agak lame x update blog..bz ckit la..thanz to korg yg sudi singgah blog i..i x rase ade org nk bace cte i sgt..i punye blog pon, simple jer..kat cni, i cerite yg termampu tok i luah an jer..so, sape yg sudi bace, alhamdulillah..klu ade yg x suke, its okay..x sume org suke kat kite..tol tak?oppss!..hehe..
tok puasa & raye thn ni..i bersyukur sgt..sebab 1 family ade..i berdoa sgt semoge ia berkekalan..klu sesuatu terjadi, tu kehendak ALLAH..kite hanye mmpu berdoa..kene selalu egat, DOA penghubung terbaik dan membuatkan diri kite semakin dekat dgn ALLAH..i dh x kesa, x de BF..sbb bd tu bukan pentg sgt pon..tu sume buang mase! bercinta bagai nk gile pon, klu dh tertulis x de jodoh..mmg x kan ade jugak pon..so, for me, simple..klu die dh x nk sgt, lyn pon nk x nk..just leave him and selalu fikir idop single bukannye x boleh..single is hot! ALLAH dh tentukan yg terbaik..cepat ngan lambat jer..nk cri psgn skang ni, bukan stok buat maen2 jer...sape nk bercinta kejap2 an? klu boleh, bia la org tu sggup susah senang ngan kite..btol x?ermmm..baru2 ni, i ade dga lagu from 3SUARA..msti korg tau an?ye la, sape lagi..ning, jacklyn and shila..tajuk die beribu sesalan..mula2 dengar..i slalu ckp..ape bd la lagu ni..bile dh dga slalu, i cri lirik die..mmg terbaik...ade jugak kene mngene ngan i..huh..sedih jugak lagu ni...kkorg msti dh dga an?
klu belum..g download..cnfrm korg suke(to korg yg patah hati la)hehe...

okay la all..bye




Sunday, July 31, 2011

ramadhan al-mubarak

assalammualaikum

hye all..tepat pukul 12.00tgh mlm ni, dah masok la bulan ramadhan..sempena bulan mulia ni, i nk ucap selamat berpuasa okay? semoga puase kali ni, kita semakin dekat ngan ALLAH.. jgn ponteng pose lak?laki x de excuse okay?pompuan, its okay..i phm la sbb i pon pompuan..susah la nk dpt penuh..itu standard..hehe..alhamdulillah, i ade la kesempatan tok berpuase tahun ni..alhamdulillah jugak, family sume ade..itu la yg i nk tengok slalu..dapat kumpul same2..makan same2..buka puase same2..raye same2..alhamdulillah..
to all my frenz, happy fasting to you'll..i never forget all the memories..tia,ninie,ili,ain,sera,kak zana,kak ani,siti and yana..i love and i miss you..tia, kite tak dapat nk pergi beli makanan buka pose nek moto..sedihnye...teringat time tu, kiri kanan penuh bwk makanan..ya allah, 3thn kite bersame..thn ni, kite x lagi..cume i arap, next time kite leyh kumpul ramai2 ag, bukak pose same2..
azam pose thn ni mcm byk..x tau la tertunai or tak..okay ieka, time tok kuruskan badan!itu kene slalu egat..insya'allah, nk penuhkan sbhyg terawih thn ni..
i bersyukur sgt, sbb satu seru yg suruh i menjadi semakin baik..alhamdulillah, ALLAH memberi peluang untuk i sentiasa berubah..semoge doa i sentiase dimakbulkan dan dirahmati ALLAH..semoga perubahan ini tidaklah sementara, dan semoga ALLAH sentiasa memberikan yg terbaik dlam ini..membuka hati yang tertutup, menambah segala kekurangan, memenuhi segala yang alpa, rezeki yang halal dan semua yg terbaik..INSYA'ALLAH..

AMIN...

Friday, July 29, 2011

Ramadhan is upcoming..

hye sume..salam..

sehat tak?hopefully sehat and sentiasa jadi seorang yg semakin baek,okay? mcm seme korg tau..this week, last kite bole makan2..i mean, ramadhan come again..alhamdulillah..i still ade lagi di muka bumi ALLAH ni..insya'ALLAH..sempatlah tok i rase beraye..i egat, bulan ramadhan kali ni, i nk menjadi seorang muslim yg sejati, ank yang soleh dan berharap setiap doa2ku diberkati dan didengar oleh-NYA.. insya'ALLAH.. same jugak macam korg, moge2 bulan puase kali ni, kite jadi semakin matang & selalu mendekatkan diri kepada ALLAH..

the best wishes for you'll..
HAPPY RAMADHAN...

Tuesday, July 26, 2011

i bukan staff NURSE!

salam semuanya..

okay, dah lame x update rasenye..adeh..gue penat dong..hehe..sekarang ni, rase happy dtg kerja..sbb dah ade byk keje..dapat pulak supervisor gila jugak.mmg best la..kawan2 lak ngan adik2..ermm..sempoi beb!huhu..pejam celik2, dah dekat sebulan i prktikal..so, ade 2months ag tok abiskan praktikal ni..huh..macam lame, tp sebenanye kejap jer..btol x?huhu..
i memang practical kat HTAR,KLANG..tp,i nak MENTION kat sini..i bukan STAFF NURSE!..huhu..bila i ckp i prktikal sini..org pelik..and sume pkir i ni staff nurse..uishhh..HELLO...engat ospital tak PAKAI SISTEM ker? eventhough bukan la ospital IT, tp standard la sume hospital ade sistem..kalau x, kenape ade keje kerajaan bhgian PROGRAMMER? lagipun, mcm ne nak simpan rekod2 patient klu x gune sistem?manual?brape ramai lak org dtg ospital kerajaan..so, kne la fikir bd2 tu..bukan la mara..cuma penat nak ckp..sebab kadang2 tu dah tau i ambik COURSE ape kan..nape tnye lagi?adeh...
okay la, klu free i update lagi..

bye..

Saturday, July 16, 2011

alhamdulillah..2minggu sudah at HTAR!

salam semua..

hye babe! lame dh x update blog..huhu..bukan ape..penat ckit la..last week lg la..weekend x dok umah..shopping baju raye..pejam celik pejam celik..dh 2minggu i practical kat HTAR,Klang..sekejap je an?ari isnin ari tu, dak2 baru masok prctical..hehe..sumenye kacak2!hahaha...pompuan pon sweet..naseb bek la ade sorg pompuan..x la segan sgt.. yg len tu sume laki..so,now IT DEpartment ade 6org student practical..senang ckit keje dowg..x la kelam kabut sgt..antare dorg, aku abes paling awl..bulan 10 abis dah..dowg 6bln beb kat sane!tak pe, dowg pandai,so ley handle kerja2 dowg..mula2 memang la malu ckit..tp, dh lame2 okay la..paling klakar jumaat ari tu..siap berebut2, mnx cuti raye..klu ikotkan mmg la awl sgt mnx tu..tp,bos yg surh..so,kitorg bncang la same..mmg kalakr..walaupun dowg ni ade yg bawah umo aku,tp bile kenal dorg..dorg matang sbenanye..x pernah memilih kerja pape pon..cume perangai yg suke gelak2 tu,buat org sakit jiwa ngan dowg..hahaha...pape pon, korang the best la beb!mirul,fahmi,adly,fizie and lia..best arr korg!sempoi!moge2 kite sume dpt best result tok INTERNSHIP ni okay?good luck babe's!

okay,bye all..
nnt,i update lagi..

Thursday, July 7, 2011

hikmah maybe..

salam satu malaysia..

hye babe!mcm ne hari2 korg?semakin indah?hope,baek,indah n mcm2 yg positif okay?okay sume..skang ni,dh masok 5ari aku mnjadi practical student kat HOSPITAL BESAR TENGKU AMPUAN RAHIMAH,KLANG..huh..selepas aku diREJECT last minute oleh 1 company yang septtnye x boleh buat mcm tu..aku teros pergi sini..okay, 1st day aku register lmbt..aku kje 1/2 ari jer..2nd day till now,aku full day..standard la kerajaan..8.00-5.00..huhu..kat sini i keje ngan akak i..tp,x 1 department pon..i kat dpartment IT..die laen..so far,okay la kat cni..mula2 an..x de kje..mstilah x tau nk buat ape..huhu..tp, now i mcm dh berani..next week, ade lagi student yg nk wat LI kat sini..hopefully la ade sorg pompuan..adeh..klu laki sume pon x kesa,tp mnx2 la ley ngam an..haha..bukan ape..senang nk share everything sal LI..okay,kat sini dorg x penah dga course i..business&IT..act,this course is basically jer..tp,yg wat peneng pale sbb dua2 subjek kne blaja..tu yg ley sewel skit..hahaha..bos pon x tau nk task yg mcm ne..ospital mmg la x de marketing..tp, bile die tgk sume..die dh boleh agk nk ltak i mcm ne..bos byk bg tips mcm ne nk hadapi interview ngan panel interview..sbb bos saye panel interview tok SPA8 kerajaan..so, kat sini i beruntung sbb die byk aja i dlm persediaan..yg seronoknye, sbb die seorg yg sgt memahami n supporter..mugkin ni hikmah nape i prctical kat sini..
when die tnye ape yg i prefer?i ckp marketing..start drpd tu,die suke dgar i berckp dgn confident..but die slalu remind me, byk an knowleged tok pergi jao lagi..mane tau 1 day u akn jd marketier yg berjaya..
kat sini, dlm 5 ari no,i dh blaja dlm bbrape tips..so, i hope spnjg 3 bln ni..i akn dpt lg byk tips n experience..

okay la babe..nnt,update lagi okay?
daaa~

Saturday, July 2, 2011

SINOPSIS-LARA HATI

korang..kat sini i ade buat story..konon mcm novel..but x la terlalu pnjg..i x tau mcm ne idea ni boley dtg..so,klu korg suke..just like and support me..sebab i dh lame x buat story..story yg i nk buat ni tajuk die LARA HATI..so,korg boley la bace sinopsis dulu..

LARA HATI

Dalina Sherlyna seorang gadis yang cantik,peramah,lembut dan bijak..Dia seorang gadis yg sgt komited dengan kerja dan berwawasan tinggi.Kisah hidupnya dahulu mengajar dia menjadi lebih matang dalam menjalani hubungan percintaan..Usianya yg sudah 26 tahun itu merisaukan ibunya kerana dia tidak mempunyai teman lelaki.Kenalannya di internet hanya la sekadar kawan sahaja..sehinggalah dia bertemu dengan Mr.M hidupnya semakin ceria..Perkenalannya dengan Mr.M yg sudah menjangkau setahun itu, tidak tahu apa statusnya..Tetapi bg Dalina..Mr.M hanyalah kawan baik sahaja..Berkenalan tanpa berjumpa ini semakin hari semakin rapat..Dalam suatu waktu yang tidak disengajakan, Dalina telah bertemu dengan Mr.M..siapakah Mr.M?ikuti cerita selanjutnya menerusi episod2 di blog ini..

Episod 1

Suatu petang, Dalina berjalan tanpa arah tujuan..die drive ke mane sahaja untuk menghilangkan rase bosannya..nk pergi mane ni?keluh Dalina..sume ade date..oh no!persetankan sume tu Dalina..Kemudian dia teros pulang ke rumah..Dalina mempunyai 2orang adik beradik..dia yang bongsu dan dia mempunyai seorang abg yang sgt rapat dan memahami jiwanya..
'Assalammualaikum'...umi..oh umi..panggil Dalina..umi???berkali-kali Dalina memanggil..
Ye sayang..umi ade kat sini..jawab uminya sewaktu Dalina hmpir tiba di dapur..umi,umi buat ape ni?tanya Dalina..umi egat nk goreng pisang tok lina..ari tu kan lina teringin..umi nk la masakkan..kata ibunya sambil memandang senyum ke arah Dalina..
umi,lina x kesah pon..jgn la susahkan diri umi..lina x suke..umi bukan muda lagi..lina nk umi duduk jer..lina dah besar..klu lina nk,lina boley masak umi..jawab Dalina memandang sayu ke arah ibunya..
umi tau,ape salahnya kan sayang?
x nk2..umi pergi dok depan..lina x nk pisang tu..lina nk umi rehat okay?
yer la lina..lina memandang ibunya smbil memeluk erat..sayang umi..kata Dalina..
Selepas solat asar, lina ke bawah sambil berbual2 dengan ibunya..soalan sama selalu ditanyakan..lina,bila lina nk kawen?Dalina selalu mengubah topik tiap kali ibunya cuba ingin berbincang soal perkahwinan ketika berdua dengannya..
nntila umi..lina x ready la umi..lg pon,calon pon x de..jawab Dalina..
calon x de?abes tu yg kat internet yg lina slalu cite ngan umi tu sape?tanya uminya..
umi,itu sume kawan2 lina..x de yg special pon umi..
uminya menggeleng2kan kepala..lina,umi ni x tau perginya bila..umi nak sgt tgk lina kawen..
umi, along pon x kawen lagi..lina x nk la langgar bendul..tunggu along dulu yer umi?pujuk lina..
tengok tu?balik2 suruh along..awk tu perempuan..26tahun bukan usia yg muda lagi..awk dh patut kawen lina..keluh uminya..
ye umi, lina tau..dh jodoh lina lmbat..lina trima seadanya umi..lina memeluk uminya sayu..
tiba2,ingatan lina teringat akan cinta lamanya..oh,ryzarl!kau tetap di hati..tanpa Dalina sedari,aer matanye gugur..cepat2 dia mengesat tok tidak diketahui ibunya..
Dalina teros masok ke bilik..seperti biase..dia dengan netbooknya x dapat dipisahkan..bgnya itu adelah jiwanya..penemannya sewaktu susah dan senang..selain keluarga itulah satu2nya harta yg dia tidak boleh lekang dari hidop sehariannya..
sedang dia leka melayan rakan2nya di internet..along membuka pintu bilik..hye!adik along ni buat ape?dh mkn?tnya alongnya..
eh,along??ingat umi tadi..dah..tp,roti jer..lina x de selera la along..klu along blnje lina selera..hehe..gelak lina..
oh,pandai adik abg ni yerk?kate along..
nah, ni along dh belikan..lina bangun teros memeluk alongnya..
mane along tau lina kempunan kek BR ni?ni yg buat syg along lebeyh ni..
along tau la..adik along..okay la..along nk masok bilik dulu..nk rehat..
okay,thanks along..sayang along!
abgnya pergi dari bilik tersebut..
Dalina menyambung roomchat nye semula smbil menikmati BR yg dibeli abgnya..
tiba2..ade seorang lelaki ignin berkenalan dengannya..yg hnya mahu dikenali sebagai Mr.M..lina amat menyenangi lelaki tersebut..seorang pemuda yg bley tahan segaknya..walaupun hanya melihat daripada gambar sahaja..kalau diikutkan sama cantik sama padan dengan Dalina..tp,ini baru permulaan..tidak tahu smpai bila boley bertahan..
Perbualan bermula:
mr.m: hye dalina?nice name..u are so beautiful..
lina: hye there..thank you so much..u too..handsome!
mr.m:me?oh no..biase jer tuh..
lina:okay la..mesti ramai peminat kan?
mr.m:x la..i x pndi sgt tackle2 pompuan ni,pompuan yg tackle i ade la..
lina:wow!perasannya..kesian pompuan2 tu..hehe..
mr.m:tu la pasal..
Dari sini perkenalan mereka bermula sehingglah  setahun perkenalan ini..mereka tidak pernah berjumpa,bertukar no telefon..hnye melalui Ym mereka berhubung..tidak pernah ade rase ignin berjumpa..bg mereka,sekadar untuk berkawan..

okay babe!episod 1 tamat..
i akn update episod 2..

thanks sudi bace~

pameran antik di anggerik mall..!

hye babe's!happy saturday okay?wlpon i dh wish lmbt sbenanye..i hope, x la terlalu lmbt...hehe..okay guys..today,i nye last keje kat anggerik mall,s.alm..keje ape?okay,mcm i told u before..keje kat kedai tudg..hehe..okay,ari ni kat sane ade event..garage sale okay!so,let's come and join us!mmg la..tgk mcm x menarik..but, tok those yg suke brg2 antik ni..just come okay..die dua ari jer..ari ni and esok..so,lau nk gi..make sure dtg awl2 okay..sbb die ttp sgt la awl beb..
jumaat, i cuti..semalam bukak kedai..byk tudung baru..huhu..pas tu,i g jenjalan kat situ tgk barg2 antik tu..mmg antik la beb..ade la jugak org dtg..even x ramai an?tp,boley la lagi..kedai i pon rmi jugak yg dtg..ermm..tengah sbok2 jalan tu..ttbe,ade aunty ni bawak baby..i think yg bwk tu nenek die..twins okay?wow!i suke2...comel sgt..i rase mcm nk bawak lari..hehe..yg bestnye,die x tkt org..so,boley la dukung2 die..sonk gak la..ttbe2..my bos text..ika,boley x awk kerja ari ni and esok?sbb ade even kat situ..so,kne bukak kedai..i pon reply her message..ok kak..x de hal..alhamdulillah,kak iely berikan i kesibukan dari kesunyian..haha..hebat x ayt tu?hehe..x pe,keje dpt wet..kua abes wet..haha..rite?
okay la beb..nnt,i update lagi okay?

happy sunday~

Friday, July 1, 2011

cerita atey~

hye semuanya..

okay babe..boring la..blog,music n boocoustick teman idop i skang..huh!lonely la..mcm ne?i x suke perasaan ni dtg..adoii..i dh try buang perasaan ni jao..once die dtg, sgt2 menyakitkan..betol x?haha..ape nk buat?i pon berfikir jugak..perlukan teman?cari bf?ermmm..lom tentu org nak..haha..memilih?yup!memilih sgt..haha..i nk yg pndi men gitar,die sume bd yg musician..boley?hantran sume nk A+..boley?haha..just joke!i bkn cantek nk mnx lebeyh2...sometimes,memang boring x de bf..ley wat sedih gak..org len kua ngan awek..hu ha hu ha..i kat cni,terperuk dlm uma..wow!sgt bosan..kawan?sume jao2..KAWAN BAIK?i x de..sbb tu la kadg2 nk share cte x tau kat sape..sbb tu terluah kat sini..i bukan mnx simpati..kadg2, memag boring..bile sedih, nk share..skang, dh x de sape..rase mcm idop ni..sorg2 jer..kadg2, nk luah kat org..tkt org ckp mnx smpati..haha..tu yg buat jd pendam tu..klu dlu, sonok..kwn2 dekat..x trase sgt perasaan ni..tp,skang kwn dh jaoh..mcm ne?rase mcm erghhhhhhhhhhhh!x tau mau lari mane...dulu nfon bnyi jugak..skang, x de!haha..i nk kwn yg ley phm jiwe i...i nk kwn yg always by my side..mcm ne?i x perlukn bf yg nk maen2 kan atey n perasaan i..i x perlukan bf yg x ready tok berkomitmen..i x perlukan bf yg abaikan i slalu..i x perlukan bf yg x pndi bhgi mase..i x perlukan bf yg x serious in a relationship..i x nk org itu!i nk yg die KAWAN, BF & HUSBAND!insya'allah...
u rase i boley dpt x?

pray for me...

thanks klu bace crite ni...

Thursday, June 30, 2011

okay babe!i lupe tutup LAMPU kereta!

hye all..rase mcm lame x update blog..huhu..bz la keje..balek,dh penat..huhu..now,cuti sbb registration kat kolej..so,ade la time ckit..huhu..okay, ape new story?haha..
ari rabu ari tu..i pergi keje mcm bese la kan..hujan lebat bangat pagi tuh..huh!so,pasg la lampu an..lampu kecik je la..pas tu,dh lmbat lak tu..i mcm kelam kabut ckit la..time dah smpi tu..turn mcm bese..lock kete mcm bese..time tu,i'm very sure i memang lock kete..tp,bile nk balek dah tu..i tengok lock terbukak..damn!risau jugak la..naseb baek x smpan barang berharga dlam tuh..huh!risau beb!
then, i start kete mcm bese..ttbe x ley..dh cuak dh ni..x penah an rase mcm tuh..adoii..gelabah dh ni!teros kol my abah...abh pon dtg...i x puas atey..npe x ley start..i pkir la..ttbe,kete depan bukak lmpu kete die..ermmmmmm!kat situ i dh egat..yes!LAMPU pagi tdi x tutup..huh!naseb bek la abah x mara..haha..al maklumla pompuan bwk kete an?hehe..
so,pas ni kne slalu beringat2..jgn careless okay?hehe..okay la,nnt i update lagi..

bye...
salam..

Saturday, June 25, 2011

dapat wish good nyTE paling INDAH~

salam semuanya..hai..okay,ari ni i update at tempat kerja..tersangatlah bosan babe!huh..adeh..dh lah bengang ngan mak cik sebelah nie sbb plug septtnye share dia x bagi..erghh..mmg boley buat gado!naseb baek i part time je sini okay..x lalu nk menghadap muka dia..erghhh..u all tau,mlm tadi i dpt wish nite paling indah..haha..i yg mnx..haha..x malu an?tp,sbb bia la..suke atey i la kan..huhu...x kesa org nk ckp ape..tp,i mmg rindu dia..nk wat mcm ne?hehe... "Ye syg..selamat malam"...wow! HAPPY mcm nk guling2 ats katil..tido pon senyum2 babe..haha..nk buat mcm ne org x de bf an?so, kene la jdi gila2 ckit tok bg atey dona ni x SEDIH..haha...pape pon, thanz to him sebab layan kerenah i yg merepek ni..hope dia x bosan la..huh...

k la babe..taking care okay?nnt i update lagi..
mmuaahahaha~

Friday, June 24, 2011

3ari BEKERJA!

Salam semuanye..sehat an?okay babe..mlm tdi egat nk update blog..tp,dh pnt sgt so i mls..huhu..lg pon i ade urusan seri paduka baginda ngan abg am saye..hahaha..babe!dh 3ari i bekerja..happy sgt!huhu..walaupun part time, tp i happy la...sebab kwn2 kat situ baek ouh..x kire la mude or tue..tp,tue tu x la sgt..kire okay la boley masok pale..huhu..bos i mmg baek la..kak iely yg cntek tu,lembut jer...suke tol tgk die..kak lin yg cntek tu jugak pon lembut..mula2 malu jugak nk borak..tp,bile dh borak..wow!best BRO!haha...siap boley ngumpat2 beb!haha..syok ar 3ari ni..tp, i bengang je ngan kedai jiran i..besenye staff die yg jage kedai...tp, ari ni owner die jage sbb staff die cuti..haisyhhh..bikin PANAS beb!perghhhhh..tau x?i nye kedai ni mcm booth jer...so, bile nk tutp kne tutp ngan kanvas..2ari lepas i ttp, mmg x de masalah la..tp, ari ni..den bengang tol la..dekat setiap penjuru tu..ade mcm cangkuk tau..so, i letak kat situ bg kukuh lah..last2,i kne marah ngan mak cik tuh..die kate, kanvas tu bert, kang patah lagi cangkuk tu..'akak' baru je ganti..'akak' la sgt..lau u all nk tau..die dh tua..tp,x nk org pggil die auntie..tp,suh pggil 'akak' u..erghhh...tolong la!pas tu, i wat x dga je la die ckp..ade die ckp i degil..lg la i wat x tau..padehal cangkuk2 tu kat booth i..sape suh die beli cangkuk tu letak kat situ?dh tau x gune..x yah la..haisyhhh...pas tu,i teros ngadu kat bos i..bos i pon pelik nape die nk mara lak..sbb tu kwasn kitorg..haisyhhh...pelik x org mcm tu?adeh...bikin panas jer...

okay la babe..sok lau ade cte hot lagi,i update okay?hehe..
daaaa~

Wednesday, June 22, 2011

firsT daY kerja!

assalammualaikum sume..hye there!wat pe?sehat x?huhu..hope,u all sehat saje okay?today, is start keje..kat s.alm jual tudg..this is my part time job!smntare nk tggu masok practical lagi 2weeks..hehe..dok uma x wat pe..baek i keje..dpt duet..alhamdulillah..i dpt bos yg baek sgt..i dtg2,act i x breakfast pon..tp,bos tnye dh breakfast or lum?i ckp dh..1 jer habit i bile keje..mmg xkan mkn..klu masok awl pgi smpi balek la i x mkn..boley kurs x beb?hehe..msti boley an?i bkn ape...i rse mls mkn tu..hehe..boley lak an ckp mcm tu?then,my bos blikan i roti bakar n milo ais..thanz to kak iely sbb blnje saye..hehe..i ade dua bos,kak lin n kak iely..dua2 baek..suke kerja ngan dowg..lembut je..hehe..org2 kat situ pon peramah gak..hehe..happy jugak la..tp, agk boring sbb x de customer..ermm..jempotlah dtg okay?hehe..pas tu my bos ckp, lupe nk surh ieka bwk laptop..ley on9 skali..sbb kat cni boring x rmi org..ermm..so,start esok..i bwk lappy..hehe..ermm..
yg klakr bangat tuh, i baru keje..tp,dh rase mcm nk demam..mybe tempat tu baru tok i and sejuk..i ni,x ley sgt dok dlm tpmt sejuk lame2..msti x sehat..haisyhhh...susah tol..

so,pape pon i happy..pergi kerja dapat duet!yeah..
peace yauww~

Monday, June 20, 2011

duLU..kiNi & seLamenye..

hye babe!jangan tnye nape byk sgt i update blog..hehe..ermm...i pernah kenal dia..i pernah sayang dia..i pernah bercinta ngan dia..for your information, i kekasih atey dia..sape die?SECRET!hehe...

DULU....
kami kenal melalui phone..and disebabkan kawan jugak kitorang kenal..mula2 la kan..i call my fren yg agak rapat ngan i mase kat teknik dulu..so,after SPM u all tau an..masing2 dh berpecah..tp,sbb no fon yg x bertukar..then,kitorg dapat contact..my fren, time tu stady kat kedah..one day, i saje call dia..borak punye borak..ok la..tnye kaba sume an..then, ada sekali tu i call kawan i..i mmg x cam suare time tu..i bajet egat tu kwan i..borak punye borak..ttebe i dga ade org gelak kat blakang..so,kat situ i mcm dh cnfius..ermmm..so,i tnye la sebenanye yg ckp ni sape..rupenye2 bukan kawan i..tp,kawan i punye kawan..kat situlah..start nye i kenal ngan kawan i punye kawan..phm tak?hehe...mula2 niat kat hati nk kawan jer..seingat i la kan..time tu i baru sem 1..baru je masok stady..last2,kitorg kapel..mase mula2 kapel nie..best babe!terase mcm BIDADARI...wow!hehe...time tu,dia pon start blaja jugak..ermm..so,PITIS memang x mari sgt la..kat situ saling give n take...bile die x de duet,i topp an..bile i x de duet..die topp an jugak..sweet x?hehe..lg best,bile x de kredit...he's call me pki PUBLIC PHONE!huh..time tu,indah gile la bercinta kan?hehe..best la..bak kate orang,UNTUNGLAH bf sayang...bila dh lame x mess..rindu sgt..bila dpt ckp tu..wow!seronoknye...mula2,i tak rase relationship ni akan bertahan lame..tp,tu la kuasa ALLAH..sepanjang kapel..mmg ade masalah..tp,kitorg dapat atasi ngan bijak..banayk manis&pahit...dia baek,dia sabar...sepanjang i kapel ngan dia..boley dikatakan bahagia..i'm so HAPPY...

KINI

tp,kini sume berubah..kadang2 i tak kenal dia..i x ckp 100% i betol..cume kadang2 i sendiri confius..betol or x ape yg i buat?huhu...i sayang dia..i cepat panas!tp, i ade perasaan yg harus dijage...i pelik..nape klu kapel..kite slalu tak sedar salah kita..tp,bila dh clash baru nmpak..kenape?i tau,selame ni mmg i yg banyak mintak clash..tp,cube tanye kenape i mnx clash?i bukan x sayang u..syg sgt...i rase u pon tau mcm ne syg i pade you...mmg mase mula2 clash i boley ckp..i x suke you..i bnci you..tp,sape i nk bnci you?3thn you dgn i..i rase dh cukup tok i kenal u,u kenal i...u tau ape perasaan i bile i clash ngan u?PEDIH sgt..mase 1st time clash..i rase mcm i x guna tok sape2..tp,alhamdulillah..kawan2 support i ckp fikir leklok..time tu i down gile..tp,sbb i kne kuat..i kne teros kan dengan my study..i sggup cari u smpi kat rumah u..thanz to ur fren sbb tolong pick up i and bwk jp u...2nd time clash...pon lebeyh kurang...cume i kuat ckit...then,i cari you again..kenape?sbb i sayang you...tok kali yg ke3,again i mnx clash ngan u...and kat situ i jdi semakin tabah..mesti you terkejut nape i setabah yg u x sgke..and i x cri u..sbb for the last sem..i sgt busy..alhamdulillah..tu buat i x slalu egat u..i delete u dri fb,i block you..u tau kenape x syg?sebab bg i, tu jer cara i nk lupe kat you..sebab you slalu ckp..u dh x nk i lgi..bile u ckp ayt tu..betape luluh atey ni...i slalu tnye u..betol  nk puts?u akan ckp..betol..dh x nmpk mase depan hgbn ni...i trime syg...sbb bg i,klu tu yg buat you bhge..segale keputusan you i trime..even before ni i pernah ckp..klu i mnx clash..jgn pernah trime..sbb i tengah marah..once u trime..i tergamam...tp,i rase tu yang u nk slame ni...lepas i dh feel better..i x block u dah..i start bukak ur FB..update pasal you..u slalu ckp kawan2 you paling utama..i dh phm sgt..kadang2 i jelous..kenape you x boley layan i mcm mane u layan kwan you?i slalu pkir mcm tu..mybe you je yg boley jwab syg...dan i x sgke u update jugak pasal i..bile u text i, i rse bahagia..u slalu nmpak salah you bila dh clash ngan i..tp,bile kapel..u x layan ngan baek..i mnx you spent time ngan i je..i x pernah mnx lebeyh2...tp,time you slalu dengan kawan2 you..mane la i x sedih...tp,i pelik..sejaouh mane i berjaye dpt lupe an you..you msti muncul balek pas tuh..bukan i x suke..sayang,ALLAH je yg tau betape seronoknye atey ni..tp,i tau sume nye mustahil..i tau sgt u x kan nk kite kapel balek..tp,i nk u tau...

SELAMANYE 

selamanye..i sayang kat u..i x tau sape laki yg boley bukak pintu hati ni lgi..from deep my inside, i want to tell you, i really love you..i x pernah berubah tok sayang kan you..i tau,i x boley mengarap lagi pape dri you..mungkin kite ditakdirkan berkawan..dan perasaan sayang tu i akan pendam smpi bila2..sebab tu,bila i rindu,i akan ajk u kelua..sbb cara mcm tu je ley wat i rase happy ngan diri sendri..kalau you penah ckp i cri laki laen gantikan tmpt you..percaye lah, die x setanding you yg dh berjaye curi atey i..i nk you tau..

dulu,kini and selamanye..sayang and cinta i only you!
insya'ALLAH...
i doakan semoge you dapat yg lg btter dri i..kalau fren tu lg indah..i trime qada&qadar ini..

p/s: kalau you terbace blog ni..i mnx maaf klu ade mane2 yg you trase..tp,i nk you tau ape yg i rase..

bila PHONE x berbUnyi...

hye!sehat x sume..hope sehat okay...mane yg bekerja tu,selamat bekerja okay?moge ari2 anda ceria slalu...hehe..bile x de BF mcm sunyi lak..bile ade,kadg2 rase mcm x de..hehe..pelik x?ermmmm...i rse,phone i lme gle x berbunyi..setakat yg masok..mess CELCOM okay?huhu...al maklum lah...kawan2 pakai MAXIS...katenye nk MESSAGE mahal ngan CELCOM..tu yg x berbunyi tuh...huhu...x pe la..its okay..biase dah...huhu...yer la,nk mess slalu pon,nk ckp bd ape an?huhu...ermmm...bese la tuh...skrg ni,phone i mcm campak2 jer...kalau kua,siap boley x bwk ag..huhu...ye la,bwk pon bkn ade sape nk call..so,better i tggl an kat uma..OFF jer...senang kot?huhu...dulu laen,ade BF ley mess2..tu pon lau BF mess la an...lau x,x jugak la..huhu...tp,beza la...kredit lau topp pon...x jalan sgt babe..yg jadi jalan bile i yg gayut ngan sape lg...ani lau la..kwn i tuh..hahaha...
pape pon, bunyi x bunyi same jer...lau bunyi pon drpd org2 tertentu jer...yg special,dh x de..hehe...
okay la...

bye...
much love~

Saturday, June 18, 2011

couSIN E dAY


my COUSIN E daY

hyep there!hehe..rajin x i update?haha...ngah rajin n boring..mmg mcm ni..ni i nk sal my cousin nye E day ari tu..05/06/2011...huhu..best beb!hehe...i yg excited..cousin i ni laki..i pggil die along ank adik mak i..hehe..pejam celik2 dh tunang...mcm cepat je...huhu...rase mcm smalm bru bape thun jer..hehe...
tp,lau u all nk tau..ni la 1st time la rsenye..HANTARAN byk gile...hahaha..byk kek,byk coklat...haiyshhh...UNTUNG LAH.......haha...kenyang perut la...nape byk?sbb nnt bile wedding day nnt..juz bawk barang yg senang..mean,E day ari tuh..dh byk bwk makanan..so,nnt wedding bwk mcm kasut,perfume and so on..sbb umah bakal pengantin jao..laki kat perak pompuan kat selangor..so,bg mengelakkan drpd hancurnye antaran2 tu la..hehe...
i suke gle tgk combination color tu..sgt2 menarik..pandai mak teh saye..hehehe...sebenanye byk lg gmba antaran ni..i x sempat ambik..hehe...dh lme pon i baru update..sbb lappy byk mslh..tu yg ssh ckit tu..now,lappy dh okay...cantik x combination color tu?gubahan die pon cntek2 pon...
ade yg plek2 tu i mcm teruja ckit la..hehe...
so,i hope mereka cepat2 kawen..jgn tunggu lama2..byk dugaan lak...huhu..
pape pon,TAHNIAH to along okay?

peace yauuuuw!

ape iTU saYang?

hye semuanya!!!hehe..boring babe..x tau nk wat pe..ni la partt time dok uma..x blog,fb...x fb,email...x email haisyhhh..mcm2 la...adehh..before nk start prctical ni,so bd2 ni jer la yg wat...huhu...ni nk cte sal ape erk?hehe..dh tgk title an,msti la tau..sayang?ntah la..konsep die mcm cinta..bsar mknenye..huhu..x tau nk ckp mcm ne..tp,bese la..once kite dh syg..mmg setengah mati la an?x kire la laki or pompuan..kadg2 ade yg bajet ego/egois konon2 gagah la..ayt yg paling bese dga la an.."AKU X NAK SAYANG DIA SANGAT2"..haha..btol or x?hahha...lg satu erk"AKU X CAYE DIA TU"..nk tanye nie..lau dh kapel lame2,ade ayat mcm tu..mcm x yah kapel..btol x?kadang2 seblom nk ckp pape tu..fkir dlu..tol x?lau rse x nk bg komitmen dlm bercnte..jgn gatal2 nk bercinte okay?huhu..buang mase je beb...huhu...bkn la i nk ckp besar..tp,lau pkir2 balek..ape bd yg i nk smpikan ni?huhu..mmg la..soal jodoh kite mmpu merancang..tp,ape tujuan kapel lau kite sndri boley ckp...aku x caye die??ermmm...musykil gak tu..mmg la x ley caye 100% beb..tp,lau nk ckp pon..bertapis n berlapik skit..kite kne tau...kite kne slalu tnye dri sendri..kalau x caye..cube tanye...nape aku x caye die??kalau x sayang..nape aku x syg die?bd2 yg kite anggap remeh temeh ni sbenanye pnting auw...
dlm bercinte ni..kne ade give & take..kne rjin gak tolak ansur..standard la gado an?kua x g tau,kua ngan jantan laen,kua ngan kwn..lau x REPORT kne maki la pas tu...huhu...tu la kapel..standard an?tp,beragak la an...sume org ade hak tok bebas..tp,lau x AMBIK TAU sgt pon mslh gak..huhu..terasa lak mcm x dihargai an?ermmm..ntah la mcm2...lau nk kua ngan kwn2,boley..tp,jgn smpi lupa diri..betol?lau kau ade awek/pkwe..egat2 la..kne la spent time same2 gak..jgn la kwn lebeyh..silap2,awek/pkwe ke mane lak...tu yg ley PUTUS tuh..huhu...
so,lau nk relationship tu lame..masing2 kne kenal diri sndri..cube phm..byk2 doa tok smpi ke akhir hyt..pade korg2 yg dh berpunya tu...arap2,jgn cept melath...lau ade problem cte same2...jgn ttbe nnt,nk puts jer..okay?

mmmuahaha~

Friday, June 17, 2011

aku kah????!!




hye babe!hehe..wat pe?sehat la okay..mls nk tnye sehat ker x..insyaallah sehat tu..hehe..thanz to fren yg sudi nk follow my blog..hehe...
nk share ni...i ngah belek la album2 lame an..last2 terjumpe la pic yg ni..hahaha..gelak sorg weyh!haha..sbb pe aue..banding an dlu ngan skng..sumpah!dh mcm ape dah..mmg klakar...hahaha...bkn ape..dlu kategori SLIM ar gak an?skang ni,dh mcm ape dh..hahaha...korg kenal x?haha...msti laen gle an?hehehe...adeh..nk wat mcm ne?terlebeyh makn..pape pon,insyaallah,sape x nk cntek an?sape x nk body cantek an?mane tau,i kje nnt,slim gle..i pon ade target..lg pon,i bkn nk kwen ag pon!hahah..tu pon lau ade org nk..lau x de..redha je la..mls pkir..impian i pon x tercapai ag...huhu...
ade laki menyusahkan la babe...hahaha..bg i la..sbb i x pndi jage kot?huhu..ye la,ekot kepale sndri...bia la..
lau ikhlas terima,terima la..lau x,i pon x kesa..huhu...
pape pon,pic ni i akn smpan...hahaha...mane tau dpt sumber inspirasi...haha..dulu i kurs sbb pe auw...sekolah skit punye jao..dh smpi stesn bas...kne jalan kaki lg 1km okay....then,baru la smpi..pergi balek lak tu...tiap2 ari..bile dh smpi uma..tu pon lau ade motor...lau x de,kne menapak ag..huhu..mmg terbaek la..gle penat..bile dh penat,x pkir mkn dh..huhu...
mmg slim gak la time tu..now,dh mcm ape je...x pe,cute ttp lebeyh..haha (OMG,perasan pulak) hahaha...
k la babe,pape i update lg okay...bye..

take care!much love!

Thursday, June 16, 2011

cErita duLu

hye all..wat pe?keje erk?kje leklok okay?selamt ari jumaat okay?hehe...boring la..i x tau nk wat pe..that why i wat blog..hehe..bile dok termenung sowg2 kat bilik..teringat lak kat zaman2 sklola dlu..haha..form 1-5...tu time skola menengah..time skola rendah...lg la..haha...yg pasti,aku rindu semua tu!huhu...i ni,tuka mcm2 sklola since form 1 - 5...tau sbb ape?sbb dulu tu gue CENGENG!haha...x boley jao ngan family...msti nk dkt je...so,tu yg pndah2 ikot suke atey tu..haha..x pe,alhamdulillah..still lg jd org...haha..bkn BERUANG okay?hehe...mase form 1 baek..skola agama dlu..haha..yg pastinye,tu la pgmalam 1 berpisah ngan family..pas tu agk jao beb!hehe..then,kat situ kwn2 sume dri byk tmpt...bkn 1 je...so,die x nmpk kite je ade kat c2..die byk plusuk..ade yg dri slangor,kl,pntai timur pon ade...mcm2 la..yg bestnye dgn dowg..huh..dorg adelah kawan pling baek...sgt CARING okay...lau nk exam,stady same2..smpi mlm..bile ade sorg yg x stady..sume akn bekerjasame tok tlg die stdy..x nk sorg je yg berjaya..lau ley,sume nk berjaye!itu la konsep KAMI!suha,syakirah,bibah,n rmi lgi..i sgt syg mereka!then,after form1,i pindah dri situ..i g lak kat skolah agama kat klang..ermmm..kat situ aku jp GENG kitorg mase kat SAMSED dlu..mas!die mmg baek..time die ckp..die nk pndah tu..kitowg sume nangs..wow!sgt kuat persahabtn tu...tp,alhamdulillah..akhirnye i dpt jp die gak..n smpi skang kitowg rapat...aku stay kat sane smpi form 3..after form 3,aku pindah lak kat skola perempuan kat klang,SMK BUKIT KUDA okay?hehe..tp,aku stay 5ari jer..haha..then,aku dpt offer kat SMT KLANG...kat sini la i jd setan sikit tp dlm keadaan TERKAWAL okay?haha...smpi form 5 i kat situ..mmg besh,tp x setanding SAMSED...kat teknik,lg bermcm ragam i jp..huhu..
tu la sedikit sebanyk ley nk share...

to:suha,syakirah n laen2...korg,aku syg korg...lau aku dga ckp korg dlu..aku msti dh berjaya mcm korg..mybe aku ade ngan korg skang..wow!sedih...

syakirah:aku pling x sgke kau dh kawen..pape pon,tahniah okay?syg kau..moge kite dpt jp lg...

kadang2 kate hati x betol..ade yg boley kite ikot ade yg x..klu slalu rse CoNFIUS ngan ape kite buat..selalu BERDOA kepada DIA..sesungguhnye DIA mendengar ape yg kita fikirkan..

Wednesday, June 15, 2011

babe!FAKTA okay?GREEN TEA ley turunkan berat badan..TRY Now!

morning beb..hehe..bgn pagi2 dh buat blog..nk wat mcm ne..x elok tdo pas subuh..tu yg bgn..hehe..BUKAN BAJET BAEK okay?hahaha...i nk share la kan..i x tau la lau i yg tau lmbat or ape..tp,2 ari lpas..i try mnm green tea yg chinese nye tu..tp,HALAL la beb..hehe..i terkjt,berat i turun 3kg beb..nk kate i x mkn nasi..i mkn je..ikot time la yg pstinye an..tp,tu la..x sgke la an?hehe..tp,tu la sakit perut asyik nk membuang jer..al maklum la LEMAK dh byk sgt..hahaha..so,mane u all yg sibok nk jage badan tu,lets try okay?x rugi pon..seelok2nye mnm pagi n mlm...cnfrim mujarab!cnfrm result die wat korang tersengih2 n boley kawen skang gak!mane yg ade BF tu,BF korg dh boley BANGGA sbb dpt awek bdn cantek mcm korg..hehe..
okay la..tu la i nk share ngan korg..

GOOD LUCK~

beb's: if sudi boley LIKE blog i okay...i sgt menghargai korg..tq~


Sunday, June 12, 2011

tAK seNANg okay nk mnTak ToLong oraNG aJAr

Hye all..sehat x?hehe..borink x soalan tuh??hehe..lantak la klu korg boring..tp,mmg kne tnye pon..sbb x slalu nk update blog an?so,bile tnye at least i sgt ambil berat terhadap u all..hehe...arap2 sehat n happy slalu..hehe..x senang kan nk mnx tolong orang?huhu..ade la rse ckit kecewe..erghhh..kadg2,ade kwn2 lame pon nk mnx tolong...siap ley ckp,x kuase la nk ajar kau..blaja la sndri..wow!mcm la aku x de perasaan an?huh..tp,x pe...its okay..ari ni ari kau..lau x nk ajar,ckp leklok..boley kot?huhu..x yah mcm tu sgt..manusia an?time senang,byk duet baru la nk kwn..tp,time susah sume nk jao an?huhu...mcm good2 jer...ntah la..for me,x de istilah kwn baek...kadg2 even kwn baek pon,kat blakang kau crite gak sal SAHABAT kau tu an?so,kwn je ngan sume org..sbb kat situ kite dpt kenal bermacam2 perangai ade..tp,jgn cepat MELATAH la..bak kate am an?so,i akan egat am..hehe...
so,now i tekad...stat prktikal then i buat part time..then,i boley g claz gitar okay?hehe..x la sengkek sgt rasenye..insyaallah..semoge berjalan dgn lancar sperti yg dirancang & diimpikan...

AMIN...

Thursday, June 9, 2011

bile yg taNye..ha,awk bile puLAk???haiyshhh..

Hyep all!sehat x?moge2 sehat okay?thanz pade mereka yg follow my blog..sgt2 menghargai anda..now,i nk cte la pasal2 ala..korg penah kan balek kg???ermmm..bile pernah tu,phm2 la..smpi je kat kg..bile ade knduri kawen..mule la org bertnye..awk bile lagi????ermmm..for me,x de jwpn tok tu..still young tok pkir okay?ntah la..i x nmpk pon bd tu sume..bg i,ade jodoh ade la..x de pon tu mknenye ALLAH berkehendak laen lah tu..ermmm...bkn ape..rimas gak bile org ckp, bile nk kwen..tu yg single..bile dh kwen,bile nk mengandung???bile dh ade ank,bile nk tmbh ank??tol x?rimas gak..tp,its okay..sumenye wat2 dga jer la...sometimes,boring gak x de bf..tp,best jugak single..its up to me nk kua ngan sape,nk pegi mane2 still ade kwn2..so,x de la istilah x de cinte ley mati an?kite kne idop...nk cri laki skang bkn mcm cri baju ouh..wow!byk dugaannye..dpt yg baek,baek la..dpt yg x,ermmmm...tu yg susah tu...mmg la ALLAH dah jnji...lelaki yg baek tok perempuan yg baek...ermmm..kene la sba tok dpt yg baek tu an?huhu..semoge ALLAH bg la yg terbaek...kepade korg2 yg dh kwen,tunang,diharap SELAMAT sume okay?lau yg tunang,byk dugaa nye tu..tabah la yerk??/x kurg jugak yg pengantin baru...sba dlm jalani khdpn..semoge kekal buat selamenye2..

AMIN....

Tuesday, June 7, 2011

biLA abAH menYokong sayE...

hye..hye..hye...hope sehat sume okay?hehe...i nk cte sal CINTA saye tuh...hehe..korg jgn boring lak?hehe..bukan JAKUN tp excited!haha...mesti korg pkir i mggelabah an?ade CINTA tp x rti maen pon???haha..x pe..its okay...ckp la ape nk ckp..hehehe...semalam,ngah tgk2 tv ttbe abah saye tnye..pndi ker maen gitar tu??i pon ckp la..x reti pon..tp,juz bli je dlu..lau ade rezeki nk g claz die..tu pon bile INCOME sudah mari..hehe..then,my abah ckp..kawan abah ade,klu nk tolong mnx ajar..abah ley ckp ngan die...WOW!hahaha...mcm terkejut jer!hehe...x sgke,my abah pon turut support okay?hehe..alhamdulillah..kerane mereka semakin memahami diri i ni..ok la..i nk cte tu jer..haha..bye..
i akan update lg okay?

wasalam..

Sunday, June 5, 2011

This is mY C.I.N.T.A...

hye all..ngah wat pe?sehat x?hope sehat okay?hehe...i nk told u all ni..i dh gitar!i happy sgt..sbb die akn jd kwn i yg paling rapat...hehe...pandai ker maen?hahaha...msti la x...hahaha...tp,jgn wisau...either i akn pergi claz or kwn i aja..hehe...mmg la susah..sbb x de basic...but,i minat...so,i akn usaha smpi dpt...btol?hehehe...cantek x CINTA saye?hehehe...nk tau mcm ne i ley terpikat ngan die?hehehe...cte nye mcm ni...smlm,i teman membe i g interview keje..then,kiotrg g la jln2 after tu..huhu..dh jln punye jaln...masok la kdi music ni...belek punye belek,CINTA saye ni last piece..arge pon x la mahal sgt...hehe...i pon ape ag..i teros bli...before ni,i survey,sume nye mahal2...so,once i dh jp yg ni,so i tros bli..hehe...
So,ini la CINTA baru i..haha..mane yg i post kat FB tu..korg x yah pk laen sgt la...die la BUAH HATI i yg baru okay?hehehe...

Thursday, June 2, 2011

bukan jodoh namenye..

Hye all..sehat x sume?hope sehat okay?hehe..i miss korg sume yg sudi bace blog i ni..i nk share ni..a few months ago,i ade knal ngan laki ni..but kitorg kwn around 2months mcm tu...then,he declare nk kapel..i ckp hold dlu..sbb i x de rse nk bg komitmen pon..but,when kitorg jp wat kali pertame, okay..die agk sweet..but,i still hold dlu..rmi yg egat i dh kpel ngan die mase x jp ag..tp,x sebenanye..kitorg kpel after jp..tp,i pon x tau nape i accept..sbenanye i x nk..tp,btol la org ckp..lau kite trime sbb kesian or simpti die x kan lame..now,asyik gado n dh clash pon..i rse,i yg mslh..sbb i ni sgt kasar..tp,ntah la..i x ley la nk trime sape2..atey ni,sgt tertutup rapat for LELAKI..once i dh kcwe,susah sgt..i bkn nk maen2 an die..tp,lau u all kat my situation,i think u do the same thing..syg tu mgkin ade,cinte tu i x dpt nk explain..ni sume sbb pernah dikecewekan dgn melampau..i x sggp ag..cukup la tok jd GF kepade mereka yg x pernah APPRICIATE sape dri i..i slalu sdar sape i ni..x la cantek..but,kalau ALLAH berkehendak yg baek, 1day DIA akan temukan i ngan jodoh i sndri..insyaallah..so,for him u aggp je la kite x de jodoh..sbb i rse u pon x thn ngan perangai i..i degil,keras kepale..so,i hormat u,u hormat i..so,thanz a lot..

Sunday, May 29, 2011

alhamdulillah..APPROVED weyh!

Assalammualaikum semua..arap2 sehat yerk?hehe..ahlan wasahlan kepade yg baru nk join bace blog saye ni..almaklumlah,skang ni baru upgrade and rajin update storey morey saye ni..hope guys sudi bace la yerk?hehehe...alhamdulillah..i sgt happy walaupn i tau lom tntu menang..bile dh approved tu i dh rse bersyukur sgt..sekurg2 nye i tau i ade anugerah yg ALLAH berikan pde dri ini..mesti u all tertanye2 an ape bd i nk cte ni?hehehe...sba ok...nk mengomel jap..hehe...x la..actually,i join competition Dentyne TERRAR OKE tu..hehe..tp,i x g Live Audition but i joinkat ONLINE audition..hehe..i bkn ape,i ade impian yg i nk keja..and i arap impian ni x smpi cni la..i akn cube ape je competition about singing..sbb i memang minat dri kecik lg..cume rezki blom ade..i arap dgn adenye Dentyne ni,i ley jd bintang sensation Internet..hehe..wow!dona mule perasan...x la...bg i,kite try da besh..lau ade rezeki,ade la..lau x de,its okay kan?standard la setiap pertandgn ade kalah n menang..bg i,x dpt jd yg no 1,tp di SHORTLISTED kan pon dah okay sgt...at least,i know i ade bakat...tp,i x kan give up..i akn cube dan teros cube..i arap sgt doa and sokongan kwn2 yg tau i mmg minat sgt dlm bidang ni..WISH ME LUCK!i arap impian i tercapai...

mmuahahaha...)

Saturday, May 28, 2011

hoBI barU meREka..



Hye seMUanye...

Ni i nk cte kat u all...hehe..before tu u all sehat x?hehe..hope sehat la yerk?haha...ari tu i n family g KAROKE okay?haha..mcm x percaye an?i egat i je yg ade hobi tu..rupenye my family dh terjebak skali..wow!superb!hehehe...tp,kitorg pegi karoke BOX jer..tp,sgt la happy..sbb rase semakin rapat ngan family..hehe...yg klaka nye ank buah i tu pon nyanyi..si gedix tu mmg suke menyibok..hahaha...x bg nyanyi merajok ouh!hahaha...yg paling best mak i pon nyanyi..jgn terkejut!mak saye pon suke nyanyi auw...abg i lak excited nye...bersungguh2 nyanyi..haha..akak ipa lak malu2...x pe kak pya,nnt kite karox kat tmpt mahal ckit..org x dga sgt sore kite...hehehe...pape pon YOU'll the best okay!i LOVE you..




Thursday, May 19, 2011

sayang sgt~

hye all..sehat x sume???huhu..esok ade paper ni..siap boley nk berblog ag??huhu..hahaha..nk bace sgt pon x ley gak..x kne time la..tggu mlm2 ckit baru feel..hehe..ari ni my ex text..wow!terkjut gak..tp,epy sbenanye..5bln dh clash..huhu..ape yg i rse skang?haha..ntah la..i tetap sayang die..cume dh rse x de jodoh antre kami..3thn kot?sape je ley tggl mcm tu?ssh nye..byk kenangn..huh..tp,bile dpt text mcm ni..dpt la tau bd sebenar yg x dpt di explain dlu..huhu..ntah la..korang doa2kan la yg terbaek ok?ade jodoh, ade la..lau x de,mybe ngan orang len..pape pon HANIFF,aku sayang kau la weyh!!!!!!!!

Tuesday, May 17, 2011

maafkan saye wan...

Hye all..ngah wat pe?sehat x sume?hope sehat la..boring la..patutnye kne bace buku ni..ade lg 1 paper jumaat ni..ley lak on9 je an?haha..bese la tuh...smlm kenangn pahit aku ngan 'bf' aku..bf?haha..WELCOME to my LIFE syg...huhu..actually,rmi x tau..actually jugak,kitorg still berkawan ag..tgk mcm ok..tp,x tau la dlm atey..tp,aku still 50-50 kat die..ade cerite disebalik ni..hehe..takot la nk caye laki..mcm2 skang ni..yg x ikhlas lg rmi dr yg ikhlas..thanz to am sbb die wat i caye kan laki lek..tp,x sepenuhnye..wan??die baek..die jujo..die pndi ambik atey and mlm td i dh lukekan atey die..sian die..x pernah rase dihargai mcm ni..tp,saye perlu berhati2 tok ini..x nk la kapel x lame an?penat kot?huhu..hope sgt die ok..die x pernah halang i tok keja cta2 i..die support lg ade la..alhamdulillah..ade jodoh, ade la..setakat ni,boley la ckp syg..x tau la lau pas ni,wat hal gak ker an?just wait n see..but,i still berdoa semoge die yg terbaek tok i..amin..

maafkan saye sal mlm tadi..
saye jnji x wat lg okay?mmuahhhaa..

Sunday, May 15, 2011

iMPIan & giTAR

hye all..gle update lah pulak?hehe..since tgk najwa latif kat youtube, i sgt impress & bercite2 tok blaja men gitar...hehe..now,ngah cri orang tok ajar..hehe..am?die busy sgt la..ssh tol nk mntak aja..almaklulah,orang nk kawen..so,die x de time tok adik die ni..sedihnye:(..hehe..my fren nk bwk i g tgk perform..but,i hold lu..sbb i x de gtar lg..so,bile dh ade..senang tok i blaja skali ngan die..i nk jd singer yg terbaek!tp, x tau la ley dpt or x..tu mmg impian i dri dlu ag..AF ari tu x dpt msok..so, i hope pas ni ade ag peluang2 akn dtg n i nk try sume..INSYAALLAH...hope u guys doakan kejayaan saye ok?mmmmuahhhhhhhhh..

alhamdulillah...hampir tamat...

hye all...sehat x?lame x update..bese la..bz ngan mcm2..huh..now,im at home..x de CHeras lg..cume jumaat ni 20/05/2011..i akan g ambik exam tok last paper...pas tu,i akn prktikal kat s.alm..huhu..lega rasenye bile nk abs blaja dh...byk kenangan..pahit,mnis,happy n mcm2 la..wow!pas ni saye akn tggl an kawan2 saye yg sgt saye syngi KECUALI....haha..bodo2 jer ka ade kecuali..hahaha...alhamudillah..walaupun extend,saye x pernah malu tok ckp saye extend..bkn sume budak extend BENGAP ok?cume naseb x menyebelahi..so,kwn2 yg extend ptot bersyukur,sbb finally kite dh nk abes...jgn pernah rase rendah diri n slalu egat kite adelah yg terbaek!okay?lpas ni,ape yg kite nk wat,kene pkr lebyh matang...buat something yg kite sndri nak..bkan dgn paksaan...mmg perlu mnx pndpt org laen..tp,kne motivate diri sendri gak dgn setiap keputusan yg kite wat...tol x?i bkn ckp kosong jer..tok dri i jugak...tp,ni slh 1 care tok slalu rase diri sendri ni bagos tapi bukan BAJET BAGOS!itu penting..jgn rase dri sendri sgt perfect tok dilihat oleh sume orang..tp,sebaeknye fikir tok menjadi yg terbaek agar dilihat perfect yg tidak dibuat2...buat bd sume kne ikhlas..lau kite x ikhlas, sume bd x jd n idop slalu x ley GO..msti byk mslh...klu x percaye..cube tnye diri sendri..selame idop ni,betol2 kenal dri sendri or x??pernah x aku buat slh dgn org??pernah x aku mengate orang?pernah x aku MELAGA2KAN orang??pernah x aku x ikhlas tok berkawan dgn orang??pernah x aku membuka AIB orang?pernah x aku buruk2 an kawan2 aku sendri??pernah x aku talam dua muka?pernah or x?bd2 mcm ni kne ambik tau..sbb klu kite x SAYANG dri sndri...kite x kan berjaya buat orang sayang akn dri kite...ITU SANGAT betol klu kite sume berfkir...nk jd orang yg berjaya..kene ambik kire dri byk sudut...1 jer kne egat..jgn pernah rase dri sndri BAGOS tok tarik perhatian orang!

Wednesday, May 4, 2011

maIN KASAR nampak????!!!

hye all..hope sehat2 jer..adeh..ni nk share ni..rasenye ade orang maen kasar ni..haisyhh..mentang2 aku diam..egat aku x tau pape..ramai lak skuad2 aku..woiiiiiiiiiiiittttttttttttttt!!!!!!!!!!kau blaja pon x abes ag..apedehal nk msok cmpo hal aku?blaja kasi abes lu wey..lau stakt straigh A..tp,mulut kau lancau..x gune beb...kau x tau cte sbena..jgn masok campo!fokus kat stady sudah..adoiii..kat sekolah cikgu kurang AJAR or kat uma x diajar?kau choose yg mane?!!!ckp boley sebarang ckp weyh..mulut orang x kan jd JAHAT kalau x de orang yg wat cte tol x?aku x tau la..ko boley pk o x..sbb orang pndi,die lembab ckit nk pk bd2 yg die x terpk..x maen la weyh nk post2 kat FB,,kutuk2 orang..x puas atey,JUMPA beb!stakat dlm FB ley la..post pas tu tagged..dh tagged..orang komen..bajet ley saket atey la ckp mcm tu?aku x pki tudung kau kesa pe hal?aku gemok,kau kesa pe hal?mak bapak kau bg aku makan ker ape???adeh...kau dah arr dok kg..jgn nmpk sgt perangai kg ko dowh...kau jgn risau la..aku cri ko smpai dpt!aku ade ramai bukti..aku dh mls nk post2 kat FB ni...kau tggu la...baru kau tau langit tinggi rendah..ari ni kau buat aku..esok luse,ALLAH balas..x lame weyh..kejap jer..ko tggu jer...

Tuesday, May 3, 2011

i miss OLD you...

hye all..sehat x?huhu..hopefully,sehat ok?ermmm...u tau x i rindu sgt2 kat u..i x tau la nape..blog i ni byk cte sal u...ntah la..mybe i syg u..cume i x tau syg yg mcm ne..i rindu u..x tau rindu yg mcm ne..i resah bile u x de..x BUZZ i..i syg u..tp,i kne pendam prasaan ni..i x ley nk ckp ngan u..i x nk rosak an kebahgiaan u..lg pon,i nk tgk u bhge..i tau sape plhan u..sometimes, org ley ckp i gle..huhu..x pe..its ok..tp,deep my inside..i mmg syg u..sgt2..mungkin kite x knl lame..tp,i ley ckp..i syg u so much...

Monday, May 2, 2011

kenapa dia?

hye all..lame gile x update blog ni..maklum la bz ngan FYP, masalh membe lari uma ag..adeh..mcm2..masalah membe mgate2 ag..playsafe sgt..depan ckp baek blakang mcm haram..lau x suke ckp awl2,tol x?before nk judge orang,tgk diri sendri dlu..huhu..tp,aku x la kesa sgt..sbb mulut i mcm haram gak..cume x la sampai nk BUKAK AIB orang an???huhu..lau nk fkr jht,dh lame dh..tp,sbb bd ni hold jer..bia la..kau penat,kau berhnti..npe?dh tkt tembelang pecah?adeh..LUPEKAN...

topik ni x de kne mgene pon ngan 'kg' tu..huhu..

lately,aku asyik mimpi die..why?aku pon x tau..ade 1 ari tu..bersambung2 mimpi die..ya ALLAH, terkedu sebenanye bila bangun..erghhh...sbb aku syg die?ntah la..x ley nk ckp..sepanjng 6bulan kenal ni..HAPPY la..sbb lau ikutkan ciri2 lelaki yg i nk,mmg ade kat die..last2 die ade special 1 la pulak..so,better saye berdiam saje..sbb, saye tau ape yg die nk and ALLAH dh berikan jodoh yg terbaek tok die..huh..
mmg la rse sakit..tp,bile dpt tgk die bahagie..its ok..saye happy..die kacak,baek,byk mulut and romantik..slalu tgor i lau i wat salah..kenape i ley knal die?sbb tu ALLAH nk bg tau kat saye, kat dunia ni ade lg LAKI yg baek cume x sampai jodoh ag..tol x?ermmm..semoge saye dpt pengganti die..
die pon mcm bz jer..x nk kcu..tkt die mara..rindu sgt kat die..cume ape yg boley saye buat..saye juz doakan yg terbaek..
semoge die x lupekan saye and slalu ade kat dri ni..
i miss you...

Thursday, March 31, 2011

KOTAK HATI

KOTAK HATI
yang terlepak di sini
tak membayangkan siapa yg bakal
menjadi pengganti..

Hati disakiti, hati diruntuni..
mengelamun diri tanpa
sedar KOTAK HATI
semakin sunyi..

KOTAK HATI bagai tersentap
dengan suara2 hati lain
Tapi, KOTAK HATI ttp TABAH
utk meneruskan hidup
tanpa menoleh ke belakang lagi...
KOTAK HATI bertanya
"ke mana harus melangkah tok mengenal diri?"

Dengan teros berjalan kendiri
KOTAK HATI semakin TAHU
impian di HATI..

Satu KOTAK HATI bertanya lagi..
"adakah kotak hati bakal dihiasi?"
KOTAK HATI bersendiri & teros
BERDIAM DIRI..

Tuesday, March 29, 2011

jiwa KOSONG??

Hye2...im back nk tulis blog ag ni..hukhuk..maklumlah pki tenet kawn2..haha..ermmm..why i'm feel so empty?huh..ntah la..nk nangs..x ley,nk gelak dh slalu sgt..nk lari,nk g mane pulak?huhu..ya allah,aku rse idopku semakin sulit..x tau la kenape..ermmm...semakin sunyi..semakin BERLAGAK tok menHAPPY an diri..kenape nk jd jht tu senang berbanding nk jd baek??kadg2..aku terfikir tok lari dri segala masalah..tp,bile ia jaoh..ia semakin dekat..ya allah,aku semakin jauh DARIMU...kadg2,dh usaha nk jd yg baek..tp,btol la orang ckp..BILA KITA NK BUAT KEBAIKAN..SEPANJANG KEBAIKAN YG KITA LAKUKAN ITU..mesti ALLAH duga kita dengan mcm2 DUGAAN...ya ALLAH,kadg2 dri ni x kuat..kenape aku diduga sebegini?aku mengharapakn PERJALANAN yg terbaek dlam idop ni..aku berharap yg aku sempat tok BALAS jase ibu bape aku..aku nk jd orang yg berjaya di dunia dan akhirat..semoge ujian yg sentiasa ALLAH berikan ni..tidaklah menghentikan semangatku untuk teros berjuang sehingga NAFASKU TERHENTI...

Monday, March 28, 2011

kenape??

hye all..chat x sume?hukhuk..boring la..dri ari tuh nk tulis blog ni..tp,asyik x de idea jer...hehe...lately ni,windu kat 'die'..why?ntah la..sbb sye syg die sgt2 kot?lg pon time bru clash ari tuh..gagah sgt..x nangs sgt..now,dh lme2 rse wow!boley thn gak!hehe..x pe!saye kuat..saye boley arungi segalnye tanpe mnyusahkan org len..yes dona!u're so great gle2!haha..haniff,saye rindu anda..tp,sye hormat awk..hehe...sowie,klu saye mnx pape dri awk..sbb saye pon memerlukan 'ia' juge..saye nk awk tau..saye syg awk smpi bile2..even saye x rti nk tnjk an time kaple lu..tp,jujo saye ckp..saye sayang awk,haniff!nk cri pggnti awk..bkn senang..dan saye x m'arapkan tok teros bersame awk..cume saye hnye mmpu berdoa..sekirnye kite ade jodoh..ade la..doakan kebahagiaan saye.. I MISS YOU..

Tuesday, March 22, 2011

i miss you

hye all..boring la mlm2 ni..hehe..korg tau,i x tdo sgt po ni..smlm g overnite..huh..pas g karoke,g lak lepak kat mamak kat setiawangse..huhu..borak2 nye borak smpi la dkt kul 5pg..huh..terbaek..yg x ley bla..siap pki bju kurg auw?huhu..balek claz,g LOW YAT,then lpak uma nini..mkn2 sume..then ila ambik..tros g melepak2..wow..the GREAT tol la..huhu..now,mate dh mcm kuyu2 ckit la..sbb x tdo pon..huhu..i miss some1..sape?saye pon x tau..i x tau npe..org yg i wndu ni mcm x terpk pon die wujud..sbbnye i pon x tau..i x tau npe..die mcm jao an dri dari i..kadg2 rse sebak sgt..die slalu bg i smgt..tp,bile die dh kurg tol ber'BUAL' ngan i..i rse EMPTY!wow..why dona?is it you dona?ermmmmmm..CINTA?no!tp,i mmg rindu die..x tau la nk ckp mcm ne..nk jerit kuat ckp I REALLY MISS YOU _._...salah ker ade prasaan mcm ni?!!npe kamu x mcm dlu ag?slalu share everything with me..now,u sgt2 sombg..i ade wat slah?erghhhhhhh..kau maen ngan prasaan lg dona!erghhhhhhh...I MISS MISS MISS MISS MISS MISS YOUUUUUUUUU...plz BUZZ me!

Sunday, March 20, 2011

what i want?

hye all..lame sudah tdak berblogger ni..hehe..almaklum la..bz sgt..haha...chat kan sume?semoge anda ok shaje erk?heheh...what i want?hehe..now, saye semakin tau ape yg saye nak..no time nk B'BF ni...i nk focus lu smpi abs blaja..i pon dh rse penat sgt tok brcnte...hukhuk..sume nye sme saje..mybe lom smpi msenye lg..hopefully,1 day ade la yg sudi..hukhuk...i egat pas abs stady ni..i nk kje dlm 2 or 3 taun..then,i nk further stady in photographer..dh gle sgt ngan kamera ni..so,nk kumpul wet dlu..dpt bli kamera,then ade rezeki ley smbg blaja g...hukhuk..kawen?terlalu mude nk pk sal kawen ni..bia la dh ready bru pkr sal kwen..nk cri laki bkn mcm cri baju..tol x?kadg2 mkn mase bertahn2 nk knl..huh..susah tol!hehe..yg pntg,i HAPPY skang ni..ade kawn2,chatters2 yg slalu wat i epy,family n yg plg pentg dekat an diri ngan ALLAH..tu membuatkan diri sentiase lebeyh bahagia..hehe..k la..bye..

Tuesday, March 8, 2011

berjalan dan teros berjalan..

hye all..ni la rutin arian lau dh cti..huhuu..x tau nk wat pe..tdo lmbt,bgn lmbt smpi kne bising...pas tu,g kua jalan2...ermmm..nsb baek la mak phm..haha...ari ni kua tnpe arah tuju..x tau nk g mane..juz jalan n jalan...kadg2 sunyi gak x de bf ni..tp,rse nye same sunyi je lau ade bf pon..lom tn2 ade bf die nk mess o kol..tol x?!huhu..so,sme jer lau kite sorg2...td tgk kpel2 dating..wow!sonoknye...hehe..bile la saye nk ade bf lg?hehe..lmbt ag la tuh...moge2 yg dtg pas ni,ikhlas la..moge2 smpi akhr hayat..sbb bercinte bkn bd yg senang..die mkn mase yg lame..nk knl sesorang tuh,sgt2 la ssh..kadg2 dh knl pon..still x phm..bile kite dh phm die,die lak x phm kite..pas tu,mule la trse..huh..tol x???kadg2 bd2 mcm ni pengalamn..biar la terluke skarg drpd terluke bile dh kwen nnt..at least,kite dh tau perangai die..alamak!teringat lak kenangan lame...ermmm..semoge die BAHAGIA la single..i rse,tu yg die nk dri dlu ag...klu die syg,die akan cri i..now,die x membuktikan pape..ok,saye tau die sape...EGO la setinggi mungkin..huhu...sbb bd tu wat anda HAPPY..ok la...esok saye akan meneruskan misi saye...berjalan again!hehe..bye

Sunday, March 6, 2011

i'm HAPPY but...

hye all...wat pe?sehat sumenye?hopefully,sehat la yerk?hehe..wat pe cuti2 ni?x boring ker?i dh boring ni..pas siap an proposal lg la x tau nk wat pe..huhu..saye ade khbar gmbre...kwn saye nk kwen dah..hehe..semoge bhge la..at last,die bg tau gak die mmg serious ngan dat gurl..wow!so impress!hehe...mmg slap tok 'jth cinte' ngan kwn sndri..hehe..but,itu la prasaan kite..tol x?kadg2 kite USAHA tok dri x nk syg..tp,kadg2 kite pon tewas gak..sbb kite confius yg mane 1 kite nak..antara kawan or kekasih??now,ia membuatkan saye semakin matang..im the 21st now!so,ape yg saye buat,kne lebey berhati2 dan profesional..hehe..x tau nk ckp mcm ne..tp,doa sahaje yg ley wat saye KUAT dan ALLAH maha ADIL..sekiranye 'dia' bukan HAK saye..jaokanlah 'dia' dari pandangan saye..doa ni,buat saye slalu egat akan dri saye..BERSYUKUR sgt YA ALLAH..sbb KAU telah kurniakan aku seorang kawan yg baek dan slalu memberiku semangt..now,segalanye berubah..aku ingn menjadi seorang yg lebeyh baek..INSYAALLAH..AMIN..

Saturday, March 5, 2011

kU MEnunGGu..

Ku menunggu
Ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
Ku ‘kan selalu disini untuk menunggumu
Cinta itu
Ku berharap kau kelak ‘kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku
[*]
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu
[**]
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu
Datang padaku
Ku tahu kelak kau ‘kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Ku ‘kan selalu setia ‘tuk menunggumu
Back to [*][**] 2x
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu


 



Friday, March 4, 2011

thanz to all my frens...

salam..hye..hye..hye!hehe..korg,aku dh 21st ok?wow!cpt gler..rse mcm bru semalm msok 18thn..cptnye dh 3 thn..alhamdulillah HIDOP lg..i arap,i sempat balas jase mak ayah i..hehe..soal mati ni,kite x tau..ar ni ley jd sehat..esok luse?siape yg tau..huhu..ermmm..so,bermulelah khidupan bru saye..21st?ape yg kne pk ngan umo mcm ni?jawapan paling tepat MASA DEPAN!!!wow...takutnye la..mcm ne la kan agknye?akn tempuh dunia pekerjaan..dan akan BERJUMPA ngan mcm PERANGAI2 org yg PELIK2 ni..adoi..semoge saye TABAH menghadapinye..semoge saye dikurniakan ANAK2 buah yg ramai oleh kakak dan abg saye!hehe..sian la kat BATRISYIA tuh..lme dh sorg2..bg la die KAWAN???HEHE...and saye mengharapkan ade seseorang yg HADIR dlm idop saye,dan dapat BIMBING saye ke jalan yg benar..dan 'awak'..saye hanye mampu berdoa tok awk..mugkin saye x patot simpan perasaan sayang kat awk..sbb ia boleyh menjejaskan PERSAHABATAN kite..tp,ape sahaje pilihan awk..saye tetap SETUJU!saye boleyh ckp..SAYA SAYANG AWAK..

Monday, February 28, 2011

POLIS DIRAJA MALAYSIA(report tentang kehilangan 'kesayangan' saye)..maaf,saye careless terhadap awk..

Pengadu menyatakan:
Pada 28/02/2011 jam lebih kurang 1100,semasa saya berada di KOLEJ POLYTECH MARA TAMAN SHAMELIN,CHERAS KL,saya telah letak beg saya di luar dewan dan telah masuk ke dalam dewan bagi menjalani peperiksaan.Pada 28/02/2011 jam lebih kurang pukul 1200,semasa saya keluar daripada dewan dan mengambil semula beg saya,saya mendapati dompet yang diletakkan di dalam beg telah tiada.Saya percaya dompet saya telah diambil oleh siapa saya tidak paasti.Dalam dompet saya mendapati:
  1. Kad pengenalan
  2. Lesen memandu kelas B2,D
  3. Kad atm(BSN,RHB,CIMB BANK)
Saya kemudiannya datang ke balai buat report mahu rujuk pihak berkaitan serta bimbang pengenalan diri saya disalahgunakan.

sekian,laporan saya.

hari ni,tamatlah riwayat waller purple saye..saye sayang die..erghhh...sedih..

Wednesday, February 23, 2011

kadang-kadang

kadang-kadang
orang tgk kite hepy..kite gle2..
tp,yg tau ATEY kite jer..

kadang-kadang
bile kite epy lak..orang ckp..
jgn epy sgt..sbb nnt,msti ade something jdi..

kadang-kadang
kite tipu diri sendiri tok kuat an dri masing2..
tp,kite jugak yg kalah..

kadang-kadang
bile atey sakit..orang x tau..
dan orang akn nmpk slh kite..

kadang-kadang
orang lebey gmar MEMPERMAINKAN perasaan kite
dri die bertanye:kenapa ni?ade masalah?...

kadang-kadang
kite akan smpan perasaan GIVE UP dlm idop ni..
sbb rminye yg x IKHLAS kat luar tue..

kadang-kadang
orang 'KAWAN' ngan kite hnye BERSEBAB..
antaranye:kesenangan, meggunakan, HIPOKRIT

kadang-kadang
kite kalah dengan perasaan kite
bile kite kate sayang..sbenanye kite x SAYANG..
tp,bile kite kate x SAYANG..
sbenanye kite SAYANG..

kadang-kadang
kite memerlukan masa tok kenal DIRI kite sendiri
DAN
bile da STUDY tentang DIRI sendiri
barulag GET READY tok kenal
INSAN yg BAKAL BERTAKHTA DI HATI..



Saturday, February 19, 2011

seronoNoknYeeee...

hye..hye..hye...prasan x,bile bukak jer FB rmi kwn2 yg dh tunang..huh..seronoknye...TAHNIAH sume ok?korg dh melangkah ke satu alam yg lg wat korg matang..seterusnye ke gerbang PERKAHWINAN..WELCOME ok???hahaha...wah?i yg excited laen mcm...ye la...agk2 nye bile kwn2 aku nk tunang o kawen gak ni??tieya,ain,ila,nini,ika lamin,dila,ili,sera,yana,ct and sekutu dgnnye???i x sba nk mkn nsi minyak u all..hehe...tu pon lau berjemput la..pape pon,saye hanye mampu mendoakan kebahagiaan anda ok???jgn tggu lame2...kang kne kebas lak?hahaha...ermmmm...cpt2 ok???ok,tu jer nk ckp...hahaha

Wednesday, February 16, 2011

sorry..atey saye x ley trime awk lg..

hye all...huh...d'blog bru ni rse mcm2 nk tls..hehe..ermmm..smlm,1 ari nangs jer..nk tau npe?i pon x tau la npe..yg pasti bkn tok lelaki2 yg i nangs tu..huhu...kadg2 mood pompuan ni laen an?kadg2 kite akn rse nk nangs..hehe...now,saye dh phm npe oble kite syg kat seseorg tp at the end kite ssh nk trime die balek..huh..i dpt rsekan sume tu...mmg skit sgt rsenye..sdar x sdar,i bgitu gagah selepas clash..huh..i x la sesedih dlu..mybe bkn jodoh i dgn die..mugkin ALLAH dh tetapkan org yg terbaek dlm idop ni..semoge ALLAH tunjuk an saye siape org yg telah dijadikan dripade sebahagian TULANG RUSUK saye..haniff,thanz coz pernah jadi bf saye..saye sgt bhge ngan awk..tp,awk musnahkan kebahagiaan tu dgn sekelip mate..saye slalu sdar cape dri ni..kadg2 awk buat saye rse terlalu rendah dri..tp,x pe..saye rdha dgn sume tuh...mungkin dri dlu kite x ptot bersame..sbb setelah 3 thn saye knl awk..die wat saye lbeyh berhati2 dlm bercinte..pape pon,saye bertrime kasih kat awk sbb pnh jdi an saye sebahgian dri idop awk..saye bkn la sng nk lupekan awk..tp,saye percaye pade jodoh,bhwe awk bkn la milik saye..trime kasih byk2..saye jdikan sume kenangan yg terindah dlm idop ni..DALAM KENANGAN..MUHAMAD HANIFF B HASLI..