Welcome to ateydoonas.blogspot.com

Monday, November 21, 2011

inventori di bilik INFERTILITI at HOSPITAL TENGKU AMPUAN RAHIMAH,KLANG

Assalammualaikum..
Hello..
Selamat Sejahtera..
Salam 1 Malaysia..

Hahaha..banyak betul kan? bila tengok entry kali ni, you all rasa menarik tak? haha..jangan fikir lain sangat. Actually, semalam 21/11/11 I kena buat inventori dekat dua tempat. 1 tempat dekat Ground Floor,ACC..satu lagi dekat 2nd Floor, ACC..apa yang menarik sangat pergi dekat Infertiliti. Dulu masa sekolah. ingat Infertiliti tu apa. Bila dah kerja ni, kerja pulak dekat hospital, terlalu banyak bahasa SAINTIFIK yang digunakan. Tapi, Infertiliti tu sepatutnya dah tahu la kan. Disebabkan faktor umur yang tak berapa nak tua ni, I tak ingat istilah tu. Bila I dah check PC kat situ, ade staff nurse dalam tu..Tengah2 check, I tanya la nurse tu:

aku: nurse, ni bilik apa yer sebenarnya?
nurse: ooo..ni bilik infertiliti..bilik untuk pemeriksaan air 'tut'...
kiranya kita panggil I.U.I..
aku: ooo..macam tu ker?
nurse: meh sini nurse tunjukkan kat awak sperm..
aku: sepanjang 21thn hidup ni,first time tngok sperm yang real pakai TELESKOP!
aku: nurse, yang bergerak2 tu ker?
nurse: yer..itu la spermnya..
aku: banyaknya..
nurse: memang banyak, mana yang kuat, itulah yang jadi nanti..

dalam hati, I terfikir, sperm yang banyak tu, dia berenang-renang untuk masuk dan jadi manusia. Bentuk yang macam berudu,kecik, dan akhirnya menjadi manusia. Betapa hebatnya kuasa Allah. Tapi, kenapa ada orang yang sanggup buang anak hanya untuk memuaskan nafsu serakah? Tak terfikir ker, orang yang tak ada anak, sanggup datang hospital nak buat benda ni nak tahu sama ada boleh dapat anak atau tak. Tapi, subhanallah. I harap kita sebagai manusia, hamba Allah, kena selalu sedar bahawa Allah jadikan kita dkt muka bumi ni besebab. Kita lahir dkt bumi ni, untuk menmbahkan pahala bukan dosa. 

Renung2kan dan selamat beramal..

No comments:

Post a Comment