Welcome to ateydoonas.blogspot.com

Sunday, August 28, 2011

hikmah ramadhan..alhamdulillah..

assalammualaikum..

salam semua..sehat x?hopefully,sehat okay?dah hari ke 28 kite berpuase..dlam 1/2 jam lagi,kite akan masuk 29 hari berpuase dan insyaallah tu adelah hari puase yang terkahir sebelum hari raye pade 30 aribulan..cepat je kan?mcm x caye..msti semue tgah sibuk wat preparation raye..hehe..bese la tuh..shopping last mnt..adt la..

alhamdulillah..puasa kali ni sgt bermakne tuk i..nak tau sebab ape?sebab i dapt berbuka ngan my family dri ari pertame smpilah terakhir..alhamdulillah juge sbb 1 family ade..ni la yg i arapkan..puase thn ni x mcm thn lepas,x penuh la..tp,yg best nye 3 ari jer kne gnti pose sbb ari ke 27 i x pose dh..hehe..best best..

tuk pose kali ni jugak,alhamdulillah..ALLAH berkehendak untuk memberikan yg terbaik untuk diri ini..i'm change!alhamdulillah sgt2..semoge ape yg x elok dulu,tidk diulangi..dan ALLAH memakbulkan doa ini tuk sentiasa diri ini berubah mnjadi yg terbaik..mungkin berkat doa mak n ayah,akhirnya petunjuk itu sampai ke pintu hati ini..alhamdulillah..walaupun tak la terlalu baek,tapi itu la manusia..sentiasa berubah ke arah kebaikan..

i arap bulan pose thn depan i akn dapt same2 menikmati bulan ramadhan lagi..mungkin kali ni x dpt mlm lailaltul qadar tu..moge thn2 akan dtg dengan izin dari-NYA..insyaallah..

to all bloggers, selamat hari raye aidilfitri..maaf zahir dan batin..
anggaplah ramadhan kali ni adalah ramadhan yang terkahir kerana kita tidak tahu bilakah kita akan hidup dan mati..semoge kite akn mndpat rahmat n petunjuk dari ALLAH..insyaallah..

Saturday, August 20, 2011

agak-agak ade lagi tak DUET RAYA tuk saye?

assalammualikum..

hye babes!sehat x?hope okay saje yer?mcm ne preparation raye?settle dah?huhu..hope sumenye bjalan ngan lancar..shopping dah?org kat malaysia ni,slagi belum smpi time satu bd tu,slagi tu la shopping an?tu namenye duet dh byk sgt..hehe..btul x?nak2 kat area kl..x yah ckp la..penuh jer org an?hehe..
sibuk2 nk raye ni an?ttbe i terfikir..agak2 ade lagi tak duet raye tok saye ni?to my bro,kakak n kakak ipa..jgn malu2 tuk bagi saye duet itu okay?haha..i want your money!haha..bukan ape,smntare nk tggu i abes LI n dpt keje an..support2 la ckit..hehe...to my abah en.ruslan..thanz sebab share your bonus and give me!haha..wow!duet2..hehe..thank you once again..
ok la dear..update later okay?

bye..

Sunday, August 14, 2011

shah alam ke kuala Terengganu..

assalammualaikum..

hyep!now,dh ari ke 14 berpuasa..cepat an mase berlalu?ermmm..nak buat mcm ne?sekarang ni,kite yg kne kejar mase..sbb mase terlalu pntas skang..okay, ermm..finally, my sis dpt tukar ke kuala terengganu..sedih?mesti la..pas je i tau my sis dpt tukar, mmg la happy untk die..sbb die dh dekat ngan suami die..tp, sian kat mak..mase i bg tau my mom, die nangis tau..i pon nangis..my sis ckp, mmg la happy dpt tukar, at the same time, sedig jugak sbb kne tgglkan mak..uwaaaa...ermmm..now, tanggungjawab i sbg anak, semakin berat..bukan la ape pun, tp i kne selalu bersedia hadapi segala2nye..selain drpd abg n family, i yg pling dekt ngan mak n abah..so, i kne semakin matang dlm mnjlani khidupan ni..ermm..pas ni, berkurg la ahli dlm family ni..wahhh..sedihnye..sebak rase hati..pape pun, semoge my sis bahagia & x lupa kitorg kat cni..kami sume akn rindu bangat same kamoo..

update later okay?
selamat menjalani ibadah puasa..

Friday, August 12, 2011

orang yang SANGAT tak paham BAHASA!

assalammualaikum..

hye anda2?sehat x?hehe..thank you for coming on this blog..huhu..i nak story ar ckit ni kan..2ari lepas, i diganggu oleh manusia yang sgt x phm bahase!dlm atey ni,ALLAH jer yg tau betape menyampahnya dgn manusia ni..bukan 1 no jer tau..2,3 no naek..mmg sgt skt atey!yg sgt klakarnya, i think die org yg same..tp, gune byk no..konon2nye bajet i ley CAIR la!x sesenang itu okay!i mmg x lyn la..dh x lyn, sbuk pulak call..bukan 1 no je call..tiga2 no tu call tau tak?klu you all kat tnpt i,ape you rase?mcm nk belasah ke kan org tu?siriously, i mmg menyampah..lpas tu, dok push2 i nk kenal la,pas tu pakse i bls mess..hey!tolong la!egat i budak2 ker?tak mati la x dpt kenal org macm tu pon!bile die dh bengang sbb i x lyn, semalam die call..i geram i angkat..you tau i ckp ape?
i : kau nak ckp ngan sape?
manusia : nk ckp dgn awk la..kot2 ade jodoh kite..
i : kau tau tak kau slh no?
dengan slumber i terus letak..bukan la bajet lawa ker hot ker..tp,sebab mmg i x suke..before ni, ckp baek2 pon, x trime..so, mmg kena la..bengang tau..now, rase mcm nk tukar no, nk buang segla kengn2 yg pht and nk bukak buku baru..much better kan?
ok guys, update later okay?
daaa~

Tuesday, August 9, 2011

facts: saye PANDAI lagi pakai tudg BAWAL!

salam semuanya..

hye babes!sehat tak?huishhh..siyesly, i semakin busy..kadg2, balek keje..dah penat and x on9 sgt pon..adoii..tu yg jarang update tuh..to all yg follow my blog..thank you okay..sgt2 dihargai okay..now, i nak cte la..i dah jarang sgt pki tudg bawal..always selendang sbb die simple and senang..just lilit2, and siap..best la..klu mcm tudg, agk leceh..pas tu,i pki spect pulak..lens?ade, takt nk pki..tkt mate merah..ermm..tp, isnin ari tu, i try pki tudg bawal..alhamdulillah..i pandai lagi pakai..setting baek nye..naseb baek x senget2..adoii..time tu, x pki spec..i ni, x suke lau pki spec ngan tdg bawal,kang kembang tudg tu..so, i decide pki lens..ermm..smpi dlm tgh ari tu, mate merah..tp,pas i letak eyemo, die dah kmbali okay..ramai jugak yg ckp i len..mcm boleh menyamarkan?hehe..
pape pon, i nk ckp, i pandai lagi pki tudg bawal, so pas ni boleh la pki selendang and tdg bawal selalu..hehehe..




Friday, August 5, 2011

puasa & Raya yg SIngLe again

salam..

hye semua..mcm mane puasa?alhamdulillah..dah 6 hari kite berpuasa.cepat jer kan?dh masuk mggu ke-2 kita puasa..mase sgt cepat skang ni..pas ni, syawal bakal menjelma..huh..msti dh sbok shopping raye kan?kasut, baju, shawl/tudung, mcm2 lg la..klu bole sume nk baru..huhu..
this year, i'm back to single again..haha..tp, before ni pun, ade bf pun bukan ley raye same2 pun..same jer mcm single..kadg2 bile ade bf, nk jugak raye same2 ngan die, g uma kwn2 an?ni tak, kwn2 die pun x suke i an? so, redha saje okay..al maklum la, kwn2 TERBAIK sgt la tuh..huhu..its okay..i dah biase..to all of you, mane yg dh kawen, tunang, berbf..jage la ur relationship baek2 okay..doa byk2 mntak berkekalan smpai bila..hingga hujung nyawa..insya'ALLAH..
dh agak lame x update blog..bz ckit la..thanz to korg yg sudi singgah blog i..i x rase ade org nk bace cte i sgt..i punye blog pon, simple jer..kat cni, i cerite yg termampu tok i luah an jer..so, sape yg sudi bace, alhamdulillah..klu ade yg x suke, its okay..x sume org suke kat kite..tol tak?oppss!..hehe..
tok puasa & raye thn ni..i bersyukur sgt..sebab 1 family ade..i berdoa sgt semoge ia berkekalan..klu sesuatu terjadi, tu kehendak ALLAH..kite hanye mmpu berdoa..kene selalu egat, DOA penghubung terbaik dan membuatkan diri kite semakin dekat dgn ALLAH..i dh x kesa, x de BF..sbb bd tu bukan pentg sgt pon..tu sume buang mase! bercinta bagai nk gile pon, klu dh tertulis x de jodoh..mmg x kan ade jugak pon..so, for me, simple..klu die dh x nk sgt, lyn pon nk x nk..just leave him and selalu fikir idop single bukannye x boleh..single is hot! ALLAH dh tentukan yg terbaik..cepat ngan lambat jer..nk cri psgn skang ni, bukan stok buat maen2 jer...sape nk bercinta kejap2 an? klu boleh, bia la org tu sggup susah senang ngan kite..btol x?ermmm..baru2 ni, i ade dga lagu from 3SUARA..msti korg tau an?ye la, sape lagi..ning, jacklyn and shila..tajuk die beribu sesalan..mula2 dengar..i slalu ckp..ape bd la lagu ni..bile dh dga slalu, i cri lirik die..mmg terbaik...ade jugak kene mngene ngan i..huh..sedih jugak lagu ni...kkorg msti dh dga an?
klu belum..g download..cnfrm korg suke(to korg yg patah hati la)hehe...

okay la all..bye